Micuţii moldoveni, frumoşii întregii ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de copii din întreaga ţară au parcurs opt probe în care şi-au pus în valoare frumuseţea, dar şi aptitudinile artistice. A fost un concurs-maraton, de 12 ore. Competiţia s-a

Peste 40 de copii din întreaga ţară au parcurs opt probe în care şi-au pus în valoare frumuseţea, dar şi aptitudinile artistice. A fost un concurs-maraton, de 12 ore.

Competiţia s-a desfăşurat săptămâna trecută, la Bucureşti, iar marile premii au ajuns la cinci prichindei pregătiţi la Palatul Copiilor din Iaşi. Laureaţii, trei din Iaşi şi doi din Botoşani, s-au pregătit cinci luni pentru concurs. „Copiii noştri au fost cei mai buni pentru că au obţinut punctaj maxim la fiecare probă în parte. Ceilalţi participanţi din ţară au excelat doar în anumite probe”, a spus Anca Apetroaiei, unul dintre profesorii care i-au pregătit pe copii.

A fost şi Britney Spears, şi Baba Hârca

Elevii de la Palatul Copiilor din Iaşi mărturisesc că cele mai dificile probe au fost cea de playback show şi cea de virtuozitate.

„La proba de playback am imitat-o pe Britney Spears, iar la cea de virtuozitate am ales un monolog din Baba Hârca. Concursul a fost destul de greu, dar frumos”, a mărturisit Eliza Lungu, care a obţinut titlul de Mini Miss la categoria de vârstă 10-13 ani. Competiţia nu a fost uşoară nici pentru Alexandru Ocu, Mini Mister la categoria 13-15 ani. „Mi-a plăcut foarte mult. La proba de virtuozitate am interpretat un fragment «a capella»”, a spus tânărul.

Copiii care au obţinut titlurile de Miss şi Mister vor avea ocazia să participe la următoarea etapă a concursului, din Statele Unite ale Americii. „Să poată merge mai departe, este nevoie de minim 2.000 dolari. Părinţii sau bunicii nu-şi permit însă să le susţină deplasarea”, a mai spus Anca Apetroaiei.

Distincţii pe categorii

Anastasia Popistaşu   Mini Miss, categoria mică
Eliza Lungu     Mini Miss, categoria medie
Alexandra Mateiuc    Vice Mini Miss, cat. medie
Alexandru Mihai Ocu  Mini Mister, categoria mare
Dănuţ Petrişoaea  Vice Mini Mister, cat. mare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite