Satu Mare: „Micul tâlhar“ şi-a pregătit din timp toate spargerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Suranyi purta asupra lui, pe lângă ghizdanul cu cărţi, şi cel cu hainele speciale pentru jaf. Pentru faptele lui, el riscă între 2 şi 7 ani de închisoare. Judecătorii eu emis ieri, pe numele lui Cristian Suranyi un mandat de arest preventiv pentru 29 de zile.

Cristian Suranyi, tânărul care a comis tâlhăria de la casieria RCS&RDS, respectiv tentativa de spargere a casei de schimb valutar din centrul municipiului Satu Mare, şi-a pregătit din timp lovitura. În urma anchetei poliţiştilor s-a stabilit că tânărul studia, de câteva zile, aceeaşi casă de schimb valutar.
„Se plimba pe lângă ea de mai mult timp. Casierele l-au văzut de câteva ori şi chiar l-au anunţat pe administratorul societăţii că există un tânăr care li se pare suspect. Din fericire, uşa de la schimbul valutar era asigurată, lucru ce l-a mirat pe tâlhar. Nu se aştepta să nu poată da lovitura“, a spus comisarul-şef, Vlad Boşca, şeful serviciului  Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.

Avea haine de schimb la el

Tâlharul era foarte vigilent. Chiar şi poliţiştii au recunoscut că tânărul este foarte inteligent şi ştia cum să-şi pregătească lovitura. Zilnic, avea asupra lui două ghiozdane, unul cu cărţi şi celălalt cu hainele în care vroia să jefuiască casa de shimb valutar. „Avea în ghiozdan haine speciale: pantaloni, hanorac, o banderolă cu care îşi acoperea faţa şi o pereche de mănuşi chirurgicale, pe care şi le-a cumpărat de la o farmacie“, a declarat Felician Jurj, agent şef principal de poliţie din cadrul IPJ Satu Mare. 
Tânărul purta hainele din ghiozdan în momentul în care a fost prins de poliţişti. Le-a mărturisit acestora că avea nevoie de bani mai mulţi şi astfel s-a gândit să dea spargerea.

Arestat pentru 29 de zile

De data aceasta, tânărul avea asupra lui un cuţit mare de bucătărie, pe care nu a mai fost nevoit să-l folosească. „Ne-a fost team, pentru că avea un cuţit, şi nu pistol de jucărie ca la prima tâlhărie a lui“, a mai spus Vlad Boşca. 
Dacă pentru tâlhăria de la casieria RCS&RDS din 24 iunie 2009, tânărul, găsit vinovat, a fost lăsat să plece, considerând că  nu prezintă un pericol public, ieri, judecătorii au emis un mandat de arest preventiv pentru 29 de zile. El este cercetat pentru tâlhărie şi tentativă la tâlhărie, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă între doi şi şapte ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite