Cum te poţi pregăti la Microsoft sau Alcatel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum te poţi pregăti  la Microsoft sau Alcatel
Cum te poţi pregăti la Microsoft sau Alcatel

O societate orădeană oferă şansa unor stagii de practică, prin programul Exchange. Studenţii şi absolvenţii pot câştiga experienţă în cadrul unor firme cu renume internaţional.

Programul Exchange are o tradiţie internaţională de 60 de ani şi este structurat pe patru domenii: management, IT&C, educaţional şi de dezvoltare. „Programul Exchange poate fi primul pas în cariera cuiva, fiindcă printr-un astfel de stagiu de practică o persoană îşi poate dezvolta abilităţile şi competenţele, câştigând o experienţă internaţională care contează mult în CV ”, spune Adi Sereş, vicepreşedinte comunicare în cadrul AIESEC Oradea.

Până la 30 de ani

Durata stagiului de practică variază între şase săptămâni şi trei ani. Pentru a intra în programul Exchange, doritorii se pot înscrie pe site-ul www.aiesecoradea.ro. Taxa care trebuie plătită, în două rate, este de 150 de euro. Toţi studenţii, indiferent de specializare, dar şi absolvenţii care nu au împlinit încă 30 de ani, sunt eligibili pentru a beneficia de program.

Companiile la care pot ajunge să lucreze sunt cu renume internaţional - de la Leroy Merlin la Delphi sau Microsoft CSB,  în ţări precum Italia, Franţa, Danemarca, Germania, Polonia, Turcia şi altele. Chiar dacă banii pe care îi primesc nu sunt mulţi, le ajung pentru cazare, masă şi alte cheltuieli. „Prin programul Exchange am avut ocazia să predau limba engleză, matematică şi istorie în Japonia, într-o şcoală şi o grădiniţă. Îi încurajez pe toţi să accepte provocarea unui internship în străinătate, oriunde”, spune Bianca Ivan, după experienţa avută anul trecut.

Programul funcţionează în ambele direcţii, în sensul că tot mai mulţi studenţi străini sunt atraşi la Oradea, pentru practică. ,,Experienţa ca participant al programului Exchange, la proiectul World Citizenship organizat de AIESEC Oradea, m-a învăţat să-mi depăşesc emoţiile, să vorbesc în faţa unui public străin”, spune Tanya, membră AIESEC India.

Câştigă experienţă

În acest an, din Oradea au plecat deja la practică şapte studenţi. Teodora Tomuţa petrece un an la compania Schweppes Internaţional din Amsterdam Olanda (la departamentul finanţe), urmând să se întoarcă acasă în februarie. Tabita Onaca a locuit nouă săptămâni la Cairo, în calitate de trainer în cadrul Live Project (pe tema îmbunătăţirii calităţii vieţii şi stilului de viaţă). Adina Blaga a plecat la Paris la sfârşitul lunii aprilie, pentru o practică de un an la compania Alcatel-Lucent, la  departamentul de resurse umane.

Crina Cordea a lucrat şase săptămâni în Catania, ca trainer în cadrul unui proiect pe tema globalizării. Alte trei orădence au petrecut câte trei luni la Varna, respectiv Palermo, predând limba engleză. „La începutul lunii septembrie urmează să mai plece doi absolvenţi de Litere în Cehia, la Ostrava şi Brno, pentru a preda limba engleză, fiecare în cadrul unui liceu”, spune Adi Sereş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite