Microscop medical de ultimă generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai dificile cazuri de cataractă sunt tratate acum şi la Timişoara, fără ca bănăţenii să fie nevoiţi să se mai deplaseze la Szeged sau Budapesta pentru intervenţii oftalmologice cu aparatură de elită.

Medicii de la Clinica de Oftalmologie din Timişoara operează cu un microscop chirurgical ultramodern, obţinut printr-un proiect transfrontalier România-Serbia. Aparatul a costat 60.000 de euro, redă imagini tridimensionale impecabile şi include un modul de vizualizare a retinei, care va permite efectuarea celor mai dificile intervenţii.

Medicul care asistă operaţia poate urmări toată intervenţia, în cel mai mic detaliu, cu ajutorul unui „spion” ocular. Studenţii pot observa şi ei îndeaproape toate etapele unei intervenţii dificile, prin intermediul transmisiilor de tip „live-surgery”.

„Sistemul video ne va fi de mare folos în următorii paşi ai proiectului pe care îl derulăm alături de medicii sârbi, când ne vom specializa şi vom opera împreună cu aceştia”, a spus doctorul Mihnea Munteanu, director al proiectului „Cataracta - O actualitate în sănătatea publică”. În fiecare an, la Clinica de Oftalmologie din Timişoara au loc 3.000 de operaţii ale cataractei. Până acum, cu noul microscop au fost deja realizate cu succes o sută de astfel de intervenţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite