Microbuzele şcolare din Bacău circulă fără autorizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 68 de microbuze şcolare din judeţul Bacău transportă elevii ilegal. Autovehiculele primite de la Guvern nu au licenţă pentru transport de persoane, eliberată de Autoritatea Rutieră

Cele 68 de microbuze şcolare din judeţul Bacău transportă elevii ilegal. Autovehiculele primite de la Guvern nu au licenţă pentru transport de persoane, eliberată de Autoritatea Rutieră Română (ARR). Documentul atestă că vehiculul prezintă siguranţă pentru pasageri, dar şi pentru restul participanţilor la trafic. Primarii localităţilor care au primit microbuze sunt cei care ar trebui să facă demersurile necesare pentru ca maşinile să circule legal. 

Edilii ridică însă din umeri. „Nu ştiam aşa ceva. Dacă microbuzele nu au autorizaţie până acum înseamnă că nu s-a putut sau cineva nu şi-a dat interesul. Eu voi face însă demersurile necesare”, a declarat Cristinel Bostan, primarul comunei Sascut.
Pentru că microbuzele circulă ilegal, primarii riscă amenzi de până la 20.000 de lei. Inspectorii ARR s-au mai confruntat cu aceeaşi situaţie şi în cazul cluburilor sportive sau a Teatrului "Bacovia" din Bacău, care fac la rândul lor transport de persoane.

„E vorba de un vid legislativ. Într-adevăr, au nevoie de autorizaţie de transport de la noi, însă pentru acest lucru Ministerul Educaţiei ar trebui să aibă ca obiect de activitate transportul de persoane. Sunt nişte paşi ce trebuie urmaţi pentru a intra în legalitate, pentru a le da această autorizaţie, aşa cum am făcut în cazul altor instituţii”, ne-a declarat Costică Trofor, inspector la ARR Bacău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite