500.000 de fani vor să participe la funeraliile lui Michael

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înmormântarea artistului nu are precedent în istoria contemporană, sute de mii de oameni dorind să-i aducă un ultim omagiu.Jumătate de milion de fani s-au înscris pe listele pentru primirea unui bilet la ceremonia de înhumare a lui Michael Jackson, ce va avea loc marţi, la arena Staples Center din Los Angeles. VEZI AICI FOTOGALERIE CU FANII LUI MICHAEL DIN ROMÂNIA. VEZI AICI FOTOGALERIE

Deşi în interiorul arenei Staples Center vor putea intra doar 11.000 de fani, iar în incinta Teatrului Kodak alţi 6.500 de fani, numărul celor care s-au înscris pe liste depăşeşte orice aşteptări. Iniţial s-a anunţat că doar rezidenţii americani au dreptul să se înscrie la loteria biletelor, şi ulterior oficialii AEG Live au ridicat această restricţie şi loteria a fost deschisă oricui.

Citiţi şi:

Ce l-a ucis pe   „Jacko“?

Doctorii superstarurilor, vânzători de himere
Serviciul memorial al lui Jackson, limitat la 11.000 de fani
Michael va fi înmormântat într-un sicriu suflat cu aur
Copiii lui Michael Jackson sunt fericiţi alături de familie
Michael avea în casă sedativul Diprivan. Asistenta îl avertizase că îl poate omorî


Cert este că, în mai puţin de o zi, 500.000 de oameni s-au înscris, iar numărul locurilor disponibile este cu mult inferior cerinţei.Aplicanţii s-au putut înscrie până sâmbătă seară la ora 18.00, ora Los Angelesului, iar astăzi vor fi afişate listele cu fanii care pot participa la funeralii.

Participanţii îşi vor ridica luni biletele, iar în ziua înmormântării nimeni nu va putea trece prin piaţa care înconjoară cele două clădiri fără bilet şi brăţară de acces, anunţă poliţia din Los Angeles, în încercarea de a reduce aglomeraţia şi eventualele incidente.

Earl Paysinger, asistentul şefului poliţei din LA, a declarat în conferinţă de presă de ieri de la Staples Center că se aşteaptă ca în jur de 700.000 de oameni să încerce să intre fără bilet, chiar dacă vecinătatea zonei este camuflată de poliţişti. Pentru a descuraja aglomeraţia, acesta a mai declarat că nu va exista un cortegiu funerar.

Ultimul show al lui Michael

Ken Sunshine, unul dintre purtătorii de cuvânt ai familiei Jackson, a declarat că evenimentul şi distribuirea biletelor au fost concepute pentru fani. „Toate detaliile funeraliilor sunt destinate fanilor“, a adăugat acesta. Ken Ehrlich, coordonatorul funeraliilor, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că serviciul funerar nu va lua forma unui show, dar că vor exista prestaţii ale unor personalităţi. „Va fi o ceremonie care să reflecte demnitatea dorinţelor familiei. Fără numere de dans“, a declarat Ehrlich.

image

Sicriul „Promethean“, în valoare de 25.000 de dolari, este căptuşit cu catifea albastră. Este suflat cu aur de 14 carate, fiind asemănător cu cel în care a fost înmormântat James Brown. Foto: Mirror.co.UK.

În toată piaţa, dar şi în incinta teatrului Kodak, vor fi montate ecrane imense pe care se va proiecta întreaga ceremonie. De asemenea, serviciul funerar va fi transmis în direct atât de televiziuni, cât şi online. Earl Paysinger îi încurajează pe cei „cu bun-simţ“ să profite de transmisiunile televiziunilor şi să nu se îmbulzească în zona respectivă.

Loteria biletelor

Un program de computer va selecta aleatoriu numele participanţilor la ceremonie. În arena de 20.000 de locuri, vor fi distribuite 11.000 de bilete fanilor, iar restul de 9.000 aparţin familiei Jackson, prietenilor şi invitaţilor celebri care vor participa. 

Michael a fost omagiat şi în ţară

SIBIU

Marşul auto de ieri în memoria lui Michael Jackson nu a adunat foarte mulţi fani. La ora 11.00, când convoiul de maşini ar fi trebuit să plece spre Parcul Comercial Şelimbăr, în faţa Sălii Transilvania nu erau decât câţiva adolescenţi, veniţi pe jos sau cu bicicletele. La marş au participat un scuter şi patru maşini.

BRAŞOV

Câteva zeci de fani s-au adunat ieri-dimineaţă în parcarea unui complex comercial. Aceştia şi-au tapetat maşinile cu postere, iar din interior se auzea la maximum muzica lui Michael. Şi studenţii braşoveni au organizat sâmbătă seara un spectacol în memoria artistului, la finalul căruia au cântat cu toţii hitul „We Are the World“. 

CONSTANŢA

Sute de tineri au venit vineri în faţa Sălii Sporturilor pentru a aduce un omagiu cântăreţului. Evenimentul la care fanii au putut asculta concertul din anul 1992 din România a fost organizat la iniţiativa designerului Lili Sedilec. „Mi-a plăcut perfecţiunea şi asta am văzut în Michael“, a declarat ea. Fanii au aprins lumânări şi au cumpărat tricouri sau DVD-uri. Banii vor fi folosiţi pentru ajutorarea copiilor cu dizabilităţi.

BUCUREŞTI

În această seară, de la ora 19.00, la stadionul „Iolanda Balaş Soter“ are loc proiecţia concertului lui Jackson din 1992, dar şi a celor mai cunoscute videoclipuri ale artistului.

Cum se împarte averea megastarului

image

Michael Jackson, împreună cu doi dintre copiii săi, Prince şi Paris, beneficiari ai testamentului, ca şi fratele lor Prince II şi bunica Katherine   Foto: Splash News



Testamentul lui Michael Jackson, redactat pe cinci pagini, la 7 iulie 2002, confirmă o avere de 500 de milioane de dolari, majoritatea provenind din drepturile de autor.

Actul juridic desemnează drept beneficiar fondul „Michael Jackson Family Trust”, care va asigura cheltuielile copiilor şi mamei sale. Nu întâmplător, ci după un algoritm stabilit de Michael: 40% din moştenire îi revine mamei Katherine Jackson, alte 40 de procente celor trei copii ai săi – Prince Michael jr, de 12 ani, Paris Katherine, de 11 ani, şi Prince Michael Joseph II, de 7 ani -, iar restul de 20% va ajunge la fundaţii de caritate desemnate de executorii testamentari. De asemenea, procentele deţinute de mama sa, Katherine, vor reveni, după moartea acesteia, celor trei copii.  

Un rol esenţial îl vor avea cei trei executori testamentari desemnaţi de Michael – avocatul John Branca, producătorul John McClain şi scriitorul şi ziaristul Barry Siegel – care vor asigura îndeplinirea ultimelor dorinţe ale megastarului.

De asemenea, Grace Rwaramba, dădaca celor trei copii timp de 12 ani, ar putea juca un rol destul de important în executarea testamentului, mai degrabă ca o piedică. Grace a şi declarat, de altfel, că intenţionează să ceară custodia copiilor în justiţie.

Diana Ross, opţiunea numărul doi

Custodia celor trei copii i-a fost încredinţată lui Ka­therine Jackson, mama artistului. Interesant este că a doua opţiune a lui Michael, în cazul în care mamei sale i s-ar fi întâmplat ceva, este cântăreaţa Diana Ross, care ar deveni, astfel, custode legal al copiilor şi administrator al averii acestora.

„Dacă vreunul dintre co­piii mei este minor în momentul morţii mele, o numesc pe mama mea, Katherine Jackson, ca tutore legitim al său şi al domeniilor imobiliare ce îi revin. Dacă Katherine Jackson nu reuşeşte să trăiască mai mult decât mine, nu vrea sau nu poate fi tutore, o numesc pe Diana Ross în poziţia de tutore al persoanelor şi al bunurilor care le revin moştenitorilor mei minori”, a scris Michael Jackson în testamentul său.

Cei doi s-au cunoscut în 1969, când Diana Ross a descoperit trupa „Jackson 5” - în care cântau Michael şi fraţii săi –, trupă pe care a susţinut-o şi promovat-o publicului american. S-a spus că Michael, pe când avea 18 ani, era atât de îndrăgostit de Diana încât a cerut-o în căsătorie, deşi cântăreaţa era mai în vârstă cu zece ani decât el.

Diana Ross a fost devastată de vestea morţii protejatului său: „Nu mă pot opri din plâns. Sunt incapabilă să-mi imaginez aşa ceva. Inima mea e rănită şi mă rog pentru copiii şi familia lui”.

Tatăl şi fosta soţie, excluşi din testament

„Declar că nu sunt căsătorit. Căsătoria cu Deborah Jean Rowe Jackson a fost dizolvată”, scrie Michael în primele rânduri ale testamentului.

Astfel, megastarul o exclude din start şi cu bu­nă-ştiinţă de la împărţirea averii sale pe fosta soţie şi mamă a primilor doi copii ai săi. Michael subliniază: „Toate exceptările de persoane sau de altă natură din acest testament care fac referire la fosta mea soţie sunt intenţionate. Ţin să subliniez că am omis intenţionat să o menţionez pe fosta soţie, Deborah Jean Rowe Jackson”.

Michael şi Deborah s-au cunoscut la jumătatea anilor ’80, când artistul a fost diagnosticat cu boala de piele vitiligo, Deborah fiind asistenta dermatologului care a tratat boala lui Michael.  Cuplul a divorţat în 1999, Rowe fiind de acord să-i cedeze complet lui Michael custodia copiilor.

O altă persoană importantă din viaţa lui Michael Jackson care a fost exclusă din testament este tatăl său Joseph. Relaţia lui Michael cu tatăl său a fost mereu tensionată, cântăreţul mărturisind mai târziu că a fost în repetate rânduri abuzat psihic şi fizic de părintele său. În 1993, la emisiunea lui Oprah Winfrey, Michael a vorbit prima dată deschis despre copilăria lui. Atunci a povestit că, pe vremea când era doar un puşti, i se făcea rău şi vomita când dădea ochii cu tatăl său.

Complicaţiile moştenirii lui Michael

„Declar pe propria-mi răspundere că averea mea constă în special în bunuri nelichide, investiţii imobiliare şi bunuri de patrimoniu. Drepturile muzicale sunt administrate în prezent de Sony ATV”, scrie Michael în testament.

Averea este estimată la 500 de milioane de dolari, majoritatea provenind din drepturile muzicale, care însumează aproape 400 de milioane de dolari.  Obiectele de artă au fost evaluate la 20 de milioane de dolari, iar proprietatea Neverland la 33 de milioane. Urmează maşinile şi alte bunuri care întregesc suma evaluată.

Situaţia este complicată pentru moştenitorii săi, atât din pricina complexităţii averii, cât mai ales din cauza datoriilor foarte mari pe care Michael Jackson şi le-a făcut în ultimii ani de viaţă.

image



Urmăriţi VIDEO de la ultima repetiţie a artistului:

Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite