Michael Phelps reîncărcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Phelps reîncărcat
Michael Phelps reîncărcat

În februarie, aceasta a fost suspendat trei luni pentru consum de canabis. A revenit cu un nou record mondial. La un an după ce a devenit cel mai titrat sportiv din istoria JO, Michael Phelps şi-a depăşit din nou limitele la selecţia americană pentru CM de la Roma (26 iulie – 3 august).

Aflat la primul concurs major după Beijing, “Glonţul din Baltimore” a stabilit joi noapte, la Indianapolis (SUA), un nou record mondial – 50,22 - la 100 m future.

Precedentul, 50,40, îi aparţinea din 30 iulie 2005, compatriotului său, Ian Cocker, care înainte de concurs i-a transmis un mesaj de încurajare. „Sunt mulţumit deşi am ratat o întoarcere. Este ceea ce îmi doream să reuşesc“, a declarat Phelps (24 de ani), care la acest concurs de selecţie pentru Mondialele de la Roma s-a concentrat pe distanţele scurte.

Câştigător a opt titluri la Olimpiadă de la Beijing, în 2008, cu care a devenit cel mai titrat (14) sportiv din istoria competiţiei, depăşind şi recordul de medalii de aur (7) la o singură ediţie, record stabilit de Mark Spitz în 1972, Michael Phelps părea a-şi fi pierdut orice motivaţie. Intrat într-o vacanţă prelungită după întrecerea din China, el fusese „înghiţit”, pentru câteva clipe, de ale tinereţii valuri...

Chiar la debutul acestui an, presa a publicat câteva fotografii de la o petrecere, iar în ele Phelps apărea fumând cannabis! Gestul n-a rămas nesancţionat, campionul fiind suspendat trei luni de către USA Swimming. Această întâmplare nefericită l-a făcut pe Phelps să privească cu mai multă atenţie viitorul său în nataţie.

Crescut într-o familie pentru care bazinul de înot este ca o a doua casă Phelps a decis să continue. A uimit când a anunţat că la Indianapolis va concura în vechiul combinezon Speedo LZR, care, spre deosebire de cele omologate recent de Federaţia Internaţională de Nataţie, nu este în întregime din poliuretan, Ultimele sale rezultate au dovedit însă că echipamentul, fie el şi avangardist, nu face chiar totul. 

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite