„Mica Sirenă“, povestea fermecătoare a copilăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Mica Sirenă“, povestea fermecătoare a copilăriei
„Mica Sirenă“, povestea fermecătoare a copilăriei

Luni, 8 iunie Al treilea volum din colecţia „Disney Clasic“ va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“ şi cu suplimentul „Adevărul sporturi“, la preţul de 11,99 lei.Cumpăraţi astăzi de la chioşc cărticica ilustrată „101 Dalmaţieni“, cadoul perfect pentru Ziua Copilului. Nu rataţi săptămâna viitoare „Mica Sirenă“.

Autorul danez Hans Christian Andersen (1805-1875) a scris „Mica Sirenă“ în anul 1836. A publicat cartea un an mai târziu, la
Copenhaga, în Danemarca.

Povestea sirenei care s-a îndrăgostit de un pământean a fost adaptată pentru marele ecran de studiourile Disney, la 17 noiembrie 1989.

Filmul animat a avut încasări-record, de peste 90 de milioane de dolari peste tot în lume, doar în weekendul premierei.

Statuia sirenei din portRon Clements şi John Musker, regizorii peliculei „Mica Sirenă“, au insistat ca fiecare dintre milioanele de bule de aer din film să fie desenate de mână. Pentru acest lucru, producătorii au apelat la studiourile Pacific Rim Productions din Beijing, China.

Micuţa sirenă, personajul principal din povestea lui Hans Christian Andersen, are o statuie în portul Langelinie din Copenhaga. Statuia în miniatură, realizată de Edward Eriksen şi dezvelită în anul 1913, atrage anual mii de turişti. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite