Mezinul lui Kim Jong-il a fost pregătit pentru succesiune din 2001

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mezinul lui Kim Jong-il a fost pregătit pentru succesiune din 2001
Mezinul lui Kim Jong-il a fost pregătit pentru succesiune din 2001

Un raport al serviciilor secrete sud-coreene spune că procesul de pregătire a succesorului preşedintelui nord-coreean Kim Jong-Il a început în urmă cu opt ani prin intermediul propagandei mass-media comuniste, însă ritmul acesteia a fost încetinit în 2004 după decesul mamei ultimilor doi fii ai lui Kim Jong-Il.

Mai citeşte şi:


Potrivit raportului citat de agenţia Yonhap, pregătirea fiului cel mic al "Iubitului conducător", Kim Jong-un (26 de ani), s-a intensificat în ultimul an după atacul cerebral suferit de liderul de la Phenian în 2008 şi a unui presupus cancer la pancreas.

Procesul a fost reluat în 2008, propaganda comunistă justificând cu motive istorice şi ideologice necesitatea succesiunii la conducerea Coreei de Nord, aşa cum Kim Jong-Il i-a urmat tatălui său Kim Ir-Sen, fondatorul Coreii comuniste.

În acest context, presa oficială nord-coreeană sugera că pregătirea lui Kim Jong-un se desfăşoară concomitent cu procesul de creare a bunăstării ţării, care se va încheia în 2012, anul centenarului Kim Ir-Sen.

  • În noiembrie anul trecut, presa nord-coreeană a început să-l numească insistent pe Kim Jong-un "nepotul", pentru a marca legătura de sânge între acesta şi "Marele conducător".
  • Postul oficial de televiziune a început să difuzeze programul de filme pentru copii "Inima mare a celui de-al treilea copil", evidenţiind virtuţi morale ale celui mai tânăr fiu al lui Kim Jong-il.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite