Metrou pentru estul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul tronson în lungime de 5 km are patru staţii: Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie, Policolor şi Linia de Centură. „Pallady Towers” şi „Pallady Residence” sunt cele mai apropiate obiective de gurile de acces ale noii linii de metrou din sectorul 3.

Inaugurarea tronsonului de metrou Nicolae Grigorescu – Linia de Centură va avea loc astăzi în prezenţa ministrului Transporturilor, Ludovic Orban. Deschiderea pentru public va fi însă mâine, de la ora 5.00, metroul circulând zilnic până la ora 23.00.

Noul tronson este amplasat în sectorul 3, de la intersecţia bulevardelor Nicolae Grigorescu cu Theodor Pallady, până la comuna Căţelu ­­(Linia de Centură).

Comuna căţelu, capăt de linie

Tronsonul are o lungime de aproximativ cinci kilometri şi cuprinde patru staţii: Nicolae Grigorescu 2,  1 Decembrie 1918, Policolor şi Linia de Centură. Noua rută va acoperi zonele Titan, Grigorescu, Sălăjan, Ozana, platforma industrială Policolor, comuna Căţelu şi Şoseaua de Centură. Gura de metrou 1 Decembrie se află la intersecţia străzilor Theodor Pallady şi 1 Decembrie, iar „Policolor“ şi „Linia de Centură“ dau în Theodor Pallady.

Deşi Ministerul Transporturilor anunţă această inaugurare ca pe un pas important în strategia de extindere a reţelei şi de îmbunătăţire a calităţii serviciilor de transport cu metroul, noile staţii folosesc cel mai mult investiţiilor private.

Investitorii „agaţă“ clienţii cu metroul

În prezentarea online a două dintre acestea, „Pallady Towers” şi „Pallady Residence”, dezvoltatorii bifau în urmă cu câteva luni, la capitolul căi de acces, că viitorii proprietari sau chiriaşi vor beneficia de metrou.

Indiferent cui i-ar folosi mai mult noul tronson, cert este că termenul de finalizare a lucrărilor la Magistrala 1 este singurul respectat de Ministerul Transporturilor după 1989.

Investiţii imobiliare pe noua rută Metrorex

Ansamblul rezidenţial şi de birouri „Pallady Towers” este în construcţie de anul trecut şi are termen de finalizare sfârşitul lui 2009.

Dezvoltat pe o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi, proiectul cuprinde o clădire de birouri clasa A şi trei clădiri de apartamente. Peste 300 de apartamente aşteaptă să fie ocupate de proprietari, mai ales că, de mâine, zona va fi legată de Centru prin noul metrou.

La rândul lui, ansamblul “Pallady Residence”este situat la doar cinci minute de noua staţie de metrou 1 Decembrie. Proiectul „Pallady Residence“ dispune de 134 de apartamente şi 124 de locuri de parcare subterane.

10 staţii în 20 de ani

1979 – Şase staţii pe ruta Semănătoarea-Timpuri Noi
1981- Şase staţii pe ruta Mihai Bravu-Republica
1983 – Patru staţii pe ruta Eroilor-Industriilor
1984 – Staţia Crângaşi
1986 – Şase staţii pe ruta Unirii-Depoul I.M.G.B.
1987 – Şase staţii pe ruta Unirii-Pipera şi staţia Gara de Nord
1989 – Şase staţii pe ruta Dristor-Gara de Nord
1990 – Două staţii: Nicolae Grigorescu şi Eroii Revoluţiei
1991 – Staţia Pantelimon
1992 – Staţia Costin Georgian
2000 – Staţiile Griviţa şi 1 Mai
2008 – Patru staţii pe ruta Nicolae Grigorescu-Linia de Centură

Linia Gara de Nord-Laromet se află în şantier din 1989, iar reprezentanţii Metrorex promit că aceasta ar putea fi gata anul viitor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite