Metodă de fraudare a bugetului de stat: se preiau societăţi cu datorii şi nu se mai plătesc taxele şi impozitele restante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi tineri bucureşteni au fost arestaţi, ieri, pentru evaziune fiscală, ei fiind acuzaţi că au prejudiciat statul cu peste un milion de euro.

Poliţiştii au săltat, în urma descinderilor în opt locaţii din Bucureşti şi Târgovişte, nouă persoane: o femeie, Andreea Laura Ilinca (22 ani) şi opt bărbaţi, Mihai Suciu (26 ani) Cristian Suciu (26 ani), Daniel Nicolae Cercel (21 ani)şi Gabriel Cercel (28 ani), Marian Cătălin Jiloveanu (35 ani), Octavian George Lamoteşti (27 ani), Viorel Mihăiţă Ardeleanu (21 ani) şi Costel Mirel Pârvu  (41 ani). În urma percheziţiilor au fost confiscate mai multe documente, originale şi falsificate, ştampile şi calculatoare.

Mod de operare

Anchetatorii spun că cei nouă infractori au lucrat inteligent, folosind o nouă metodă de preluare a unor societăţi cu datorii la bugetul de stat. Potrivit Poliţiei Capitalei, aceştia “intrau” în firmă, folosind iniţial o majorare de capital, apoi, vechiul asociat se retrăgea şi era adus în societatea comercială, ca administrator, unul dintre ceilalţi învinuiţi.

Astfel, în calitate de asociaţi sau administratori, membrii grupării au reuşit să preia 853 de societăţi comerciale. Sediile sociale erau declarate, în mod fictiv la adrese care fie nu existau, fie nu aveau nicio legătură cu firmele în cauză sau cu ei, în vederea sustragerii de la controlul fiscal.

Prejudiciul cauzat de gruparea infracţională, în mod direct, prin neplata taxelor si impozitelor datorate cu ocazia preluarii firmelor, se ridica la suma de aproximativ 100.000 lei, însă anchetatorii urmează să stabilească întreg prejudiciul către bugetul de stat, prin neplata taxelor şi impozitelor datorate şi neplătite de firme, înainte de cesionare, suma care prin aproximare poate ajunge în jurul valorii de 1.000.000 euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite