Metoda de privatizare a Aeroportului Arad, discriminatorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a cerut Consiliului Judeţean Arad să modifice proiectul de hotărâre prin care s-a aprobat metoda de privatizare a Aeroportului Arad. Acesta a avertizat că prin clauzele

Consiliul Concurenţei a cerut Consiliului Judeţean Arad să modifice proiectul de hotărâre prin care s-a aprobat metoda de privatizare a Aeroportului Arad. Acesta a avertizat că prin clauzele contractuale se intervine în operaţiunea de piaţă, la privatizare putând să participe doar companiile aeriene care operează pe piaţa transportului aerian.

"Se poate considera că privatizarea conţine elemente discriminatorii, fiind necesară analizarea compatibilităţii acestei măsuri de către Comisia Europeană.

De asemenea, se consideră că acordarea dreptului de subscriere la majorarea capitalului social exclusiv companiilor aeriene poate conduce la practici anticoncurenţiale din partea operatorilor aeroportuari", se arată în adresa Consiliului Concurenţei.

Conducerea Consiliului Judeţean Arad a anunţat că va modifica, săptămâna viitoare, proiectul de hotărâre iniţial. Astfel, se va supune aprobării, ca metodă de privatizare, majorarea capitalului social cu aport de capital privat prin atragerea de investitori strategici.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite