Mercurialul pomelnicelor de Sfânta Parascheva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mercurialul pomelnicelor de Sfânta Parascheva
Mercurialul pomelnicelor de Sfânta Parascheva

Peste 10.000 de oameni s-au închinat ieri la Iaşi la moaştele Sfintei Parascheva de la Mitropolia Moldovei. Credincioşii veniţi ieri la racla Sfintei Parascheva au dat preoţilor bani buni pentru ca rugile lor să ajungă mai aproape de Dumnezeu.CLIK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Mai citeşte şi:


La slujba oficiată ieri de Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor impresionant de preoţi veniţi din Grecia, Bulgaria şi Polonia, au luat parte peste 10.000 de pelerini.

Elena Harapalea este din Bucureşti şi a ajuns la Sfânta Parascheva pentru prima dată la 55 de ani. Femeia s-a rugat la racla Sfintei unde a pus şi acatistul pe care îl scrie de fiecare dată când ajunge la o biserică.

„M-am rugat pentru sănătatea mea şi a copiilor, să fie bine văzuţi la serviciu, să aibă o soartă frumoasă”, a spus Elena Harapalea, care a dat 10 lei pentru ca rugile ei să ajungă al Dumnezeu.

Zece ore la coadă

Vasilica Voica din Prahova a stat zece ore la rândul de lângă Mitropolia Moldovei pentru a se ruga la raclă. „Am pus 10 lei lângă bilet şi am cerut Domnului să-mi dea sănătate, putere pentru copii în muncă şi îndepărtarea vrăşmaşilor”, a spus prahoveanca.

În genunchi, în apropierea raclei, credincioşii scriau numele celor dragi, vii sau morţi, pe hârtii albe, iar în biletele care ajungeau la preoţi puneau de la un leu la 100 de lei, în funcţie de posibilităţi.

„Ne-am rugat prin acatist pentru sănătate, serviciu, spor în casă, înţelegere. Am scris acatistul de acasă şi am pus câţiva lei că am pensie mică”, a explicat Paulina Tănăsescu, din Mărăşeşti.

Alţii însă, au considerat că niciun sacrificiu financiar nu este prea mare. „Mă rog pentru vindecarea de cancer. Niciun preţ nu este prea mare pentru sănătate”, a spus o femeie care a lăsat lângă acatist 100 de lei. Potrivit preoţilor, pomelnicele vor fi citite în timpul slujbelor de la Mitropolie din următoarea perioadă.

70.000 de sarmale la „Masa pelerinilor“

image

Reprezentanţii Primăriei au împărţit sarmale celor veniţi la slujbă



După slujbă, mii de pelerini au stat la rând pentru a gusta din cele aproximativ 70.000 de sarmale de post oferite la Cantina de Ajutor Social din spatele Mitropoliei.

Pe lângă acestea, ei au mai primit câte un pahar de vin şi mere. „Cu ajutorul lui Dumnezeu am stat la slujbă şi am venit să gustăm şi din sarmalele oferite la Iaşi. Vrem să plecăm la drum şi nu dorim să mergem flămânzi”, a afirmat Maria Cozma din Bacău. 

Pelerinii se mai pot ruga în faţa Mitropoliei la Moaştele Sfinte până în această seară, racla fiind apoi mutată în lăcaşul de cult.  Şi în Alba Iulia şi în Ploieşti câteva sute de credincioşi au mers, ieri, la bisericile cu hramul Sfântei, pentru a se închina la veşmintele acesteia, despre care preoţii spun că sunt  făcătoare de minuni, la fel ca moaştele.

100 de lei acatistul pentru cancer

  • Miile de credincioşi care s-au adunat ieri la moaştele Sfintei Parascheva au umplut vistieria Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. În speranţa că se vor însănătoşi sau doar că le va merge mai bine, pelerinii au pus pe lângă acatiste bancnote muncite din greu.
  • 1 leu – să-ţi citească o dată preotul în biserică ruga de pe bilet, în timpul slujbei;
  • 10 lei – să fii binevăzut de lume;
  • 20 de lei – pentru norocul şi sănătatea copiilor;
  • 30 de lei – pentru a scăpa de farmece;
  • 50 de lei – să ai noroc la bani;
  • 100 de lei – să te vindeci de cancer sau de o boală gravă.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite