„Mentorul este acel om care ne ajută să descoperim"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Platforma Gomentorship.ro împreună cu Adevărul.ro lansează o nouă serie de conferinţe despre mentorat. Luna martie va fi dedicată personalităţilor feminine, care vor împărtăşi din experienţa lor celor care vor veni în fiecare marţi, la sala de lectură a Facultăţii de Litere de la Universitatea din Bucureşti.

În această  seară de la 19.00, Melania Medeleanu, Anca Buliman, Ada Roseti și Andreea Paul (Vass) vor vorbi despre începuturile lor în carieră, despre transformările care le-au definit traseul profesional și despre cum arată o zi de muncă pentru fiecare dintre ele. Puneţi-le întrebări pe adevărul.ro.

Răzvan Crişan, iniţiatorul Gomentorship explică pentru adevărul.ro ce mai înseamnă în ziua de azi să ai mentor şi cum să participi la Gomentorship.

Ce înseamnă GOmentorship?

De multe ori, vocaţia are nevoie de un catalizator pentru a ieşi la suprafaţă. Acel catalizator poate fi un mentor, o poveste a unui mentor, inspiraţia şi energia celor care au ajuns la împlinire în carieră. Aceasta e premisa de la care a pornit GOmentorship, proiect care îi ajută pe tineri să înţeleagă ce drum profesional li se potriveşte şi, la nevoie, are curajul să le spună că o anumită carieră nu le foloseşte la maximum resursele şi calităţile.

Ce este un mentor?

Mai mult ca oricând azi trăim într-o lume foarte dinamică în care zilnic se modificăa ceva, apare o evoluţie neaşteptată, se redefinesc certitudini, o lume în care a deveni confuz e foarte uşor. În acest context, rolul celor care ne pot ajută să ne definim valorile devine crucial, pentru mine asta e un mentor, acel om care ne ajută să descoperim printr-o serie de întrebări care ne este miezul, aceea esenţă ce ne defineşte pe fiecare dintre noi.

De ce să mai aibă astăzi tinerii modele?

Sunt multe motive dar aş adăuga la acesta listă faptul că cei care aleg să se pună în postura de mentor sunt acei oameni care fac din România un loc plin de oportunităţi şi de lucruri de valoare cum nu vezi in fiecare zi. E foarte probabil să auzi că a munci mult, a fi pasionat de meseria ta, a fi vizionar sunt lucruri de bază în a deveni un bun profesionist. Un alt motiv interesant e faptul că sistemele informale de învăţare, cum este şi mentoratul, au existat cu mult timp înaintea sistemului public de educaţie (a şcolii aşa cum o ştim noi azi) fapt ce îi dă acestei forme de a învăţa destul de multă credibilitatea şi valoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite