Membrul Anonymous răpit de cartelul Zeta a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simbolul mişcării de hackeri Anonymous este masca ce-l întruchipează pe Guy Fawkes
Simbolul mişcării de hackeri Anonymous este masca ce-l întruchipează pe Guy Fawkes

Zeta, un sângeros cartel de droguri din Veracruz, a cedat ameninţărilor grupării cyber-activiştilor de la Anonymous şi l-a eliberat pe membrul Anon răpit în timpul protestelor de stradă desfăşurate sub denumirea “Operation Paperstorm” din Mexic, dar ameninţă că va ucide 10 persoane pentru fiecare nume de colabor al cartelului pe care-l vor dezvălui hacktiviştii.

Cei de la Anonymous au anunţat că persoana răpită a fost eliberată şi le cer tuturor membrilor comunităţii online să anuleze OpCartel, operaţiunea îndreptată împotriva celor de la Zeta.

Asta, pentru că Zeta a lansat şi un mesaj odată cu eliberarea activistului de la Anonymous: pentru fiecare nume de colaborator al cartelului care va fi dezvăluit de hackeri vor fi ucise 10 persoane.

De aceea, mai mulţi reprezentanţi ai Anonymous au cerut în reţea anularea acţiunii "OpCartel", pentru a nu se ajungea la moartea unor persoane inocente.

Războiul deschis dintre Anonymous şi cartelul Zeta a început la 6 octombrie, când cyber-activiştii au lansat un apel video în care cereau eliberarea membrului comunităţii Anonymous răpit de “los Zetas”.

Purtătorul de cuvânt al celor de la Anonymus ameninţa atunci cu dezvăluirea numelor şi adreselor taximetriştilor, jurnaliştilor şi poliţiştilor care sprijină cartelul. “Aţi făcut o mare greşeală luându-l pe unul dintre noi. Eliberaţi-l!”, spunea anonimul.

“Noi nu ne putem apăra cu arme, dar o putem face cu ajutorul caselor, maşinilor, barurilor şi bordelurilor pe care le posedă ei”, spunea bărbatul ascuns în spatele celebrei măşti Anonymous. “Nu este greu. Noi ştim cine sunt ei şi unde sunt ei. Informaţia este gratuită”.

Termenul-limită fixat pentru eliberare a fost 5 noiembrie, iar cartelul l-a respectat.

Potrivit unei analize a site-ului Stratfor Global Intelligence, deşi activitatea cartelurilor de droguri este centrată în lumea reală din oraşele pe care le controlează, până şi aceste reţele folosesc Internetul pentru a comunica şi pentru tot felul de tranzacţii, ceea ce le face vulnerabile.

În cazul ăsta, dacă cei de la Anonymous şi-ar duce până la capăt ameninţările, există posibilitatea ca hackerii să-i identifice pe membrii cartelurilor şi să le intercepteze mişcările online.

Gruparea Anonymous nu este una organizată, monolitică, ci este doar un nume în spatele căreia se ascund o mulţime de hackeri şi nu numai, din toată lumea, care militează pentru libertate de exprimare în lumea virtuală şi în real, dar mai ales, sunt împotriva copyright-urilor.
 
Sunt iniţiatorii hacktivismului şi îşi transmit mobilizările pe câteva site-uri şi twitter, îşi lansează mesajele pe youtube. Cauzele pentru care militează sunt dintre cele mai diverse, de la identificarea unui puşti care a maltrat o pisică şi apoi a postat pe youtube filmarea, până la susţinerea “Primăverii arabe”.

Tot ei au au lansat “Operation Payback”, la sfârşitul anului trecut, când au închis mai multe site-uri (Visa, PayPal etc.), după ce aceste companii au refuzat să mai primească donaţii pentru Wikileakes.

Recent, hackeri care au acţionat sub numele Anonymous au închis site-ul de pornografie infantilă “Lolita City” şi au făcut publice peste 1.500 de username-uri ale celor de pe site. De asemenea, au dezvăluit 1.000 de username-uri şi parole ale ofiţerilor de poliţie din Boston.

Au atacat şi celebra companie Sony, după ce doi dintre hackerii care puneau copii decriptate la dispoziţia fanilor PlayStation3 au fost acuzaţi şi transformaţi de companie în exemple pentru restul amatorilor. Operaţiunea a făcut ca Sony să piardă o mulţime de bani.

Celebra mască Anonymous, care tinde să devină simbolul protestelor de stradă din lumea întreagă, a fost preluată din filmul “V for Vendetta”, în care personajul principal luptă, iniţial, singur împotriva nedreptăţii guvernului. Partea pe care orice Anon o are ca motto este o frântură din dialogul purtat în confruntarea finală, când eroul explică: “Sub această mască este mai mult decât carne. Sub această mască există o idee, Mister Creedy!”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite