Membrii clanului aprovizionau cu moldovence "piaţa" prostituţiei din Torino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţea internaţională de trafic de persoane, acuzată că racola femei în scopul practicării prostituţiei, a fost anihilată de poliţiştii ieşeni de la Crimă Organizată, după reţinerea a

O reţea internaţională de trafic de persoane, acuzată că racola femei în scopul practicării prostituţiei, a fost anihilată de poliţiştii ieşeni de la Crimă Organizată, după reţinerea a doi dintre capii reţelei.
Potrivit anchetatorilor, fetele erau minţite de membrii clanului Ganea că sunt trimise la muncă, însă erau duse în oraşul italian Torino şi obligate să se prostitueze. "Activitatea grupului începuse din 2003, tinerele fiind racolate din oraşele Paşcani, Târgu Frumos, dar şi din Podu Iloaiei, Leţcani şi alte comune limitrofe municipiului Iaşi. Până acum, au fost identificate 15 tinere care au încăput pe mâinile membrilor clanului Ganea, dar se pare că numărul lor este mai mare, urmând să mai fie identificate şi alte posibile victime ale traficului coordonat de cei şase proxeneţi ieşeni. Urmează să identificăm şi colaboratorii lor", a declarat un ofiţer de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Iaşi.
Conform anchetatorilor, sumele obţinute din traficul de persoane - peste 50.000 de euro - erau "spălate" prin achiziţionarea de apartamente în judeţul Iaşi. Grupul mai cumpărase maşini, cercetările privind infracţiunea de spălare de bani fiind în derulare. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva tuturor celor şase membri ai clanului Ganea, iar doi dintre ei au fost reţinuţi de procurori, urmând să fie prezentaţi judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Numele celor reţinuţi este ţinut, deocamdată, secret pentru a nu periclita cercetările în urma cărora poliţiştii speră să reţină cât mai mulţi dintre cei implicaţi în această filieră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite