Japonia: 18 răniţi şi transporturi paralizate din cauza taifunului Melor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Japonia: 18 răniţi şi transporturi paralizate din cauza taifunului Melor
Japonia: 18 răniţi şi transporturi paralizate din cauza taifunului Melor

Taifunul Melor a ajuns în Japonia, forţând evacuarea mai multor persoane şi anularea a 172 de zboruri. În provinciile Aichi, Mie, Kochi, Osaka şi Nara a fost emis un avertisment pentru evacuarea a 12.000 de case, potrivit Bloomberg.

Însoţit de vânturi cu viteze de până la 200 km/h, taifunul Melor a atins prefectura Aichi de pe insula Honshu în jurul orei locale 05.00 (02.00 GMT), provocând ploi puternice.

Televiziunile japoneze au difuzat imagini cu acoperişuri luate de vânt, arbori căzuţi de străzi şi pe liniile de cale ferată, blocând circulaţia.

"Drumurile au fost inundate de ploaie", a declarat Naoki Matsui, un responsabil al prefecturii Aichi, indicând că cel puţin şapte persoane au fost rănite şi 16 case înghiţite de ape.

Televiziunea publică NHK a anunţat la rândul său că cel puţin 18 persoane au fost rănite total în arhipelag şi că peste 9.000 de locuitori au fost evacuaţi.

Companiile aeriene japoneze intenţionează să anuleze peste 300 de zboruri interioare, în timp ce numeroase curse feroviare au fost suspendate, în special în centrul ţării.



Potrivit site-ului televiziunii publice NHK, taifunul Melor este al 18-lea din acest sezon, însă este, probabil, cel mai puternic din ultimii 10 ani.

În 1959, un precedent taifun care a avut o traiectorie similară cu Melor s-a soldat cu 5.000 de morţi în Japonia, pe care a traversat-o de la sud la nord, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite