Meleşcanu despre presupuse activităţi CIA în România: "De fiecare dată ni s-a spus că informaţiile nu se confirmă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat a explicat, luni, că informaţiile vehiculate de mass-media referitoare la un rol al României în presupuse activităţi secrete CIA au fost dezminţite de instituţiile abilitate, de fiecare dată.

Noi am avut deja un raport. După aceea, ori de câte ori au mai apărut relatări de acest gen în presă, noi am cerut informaţii instituţiilor abilitate, inclusiv serviciilor secrete. De fiecare dată ni s-a spus că informaţiile nu se confirmă, a explicat Teodor Meleşcanu, pentru Mediafax.

Citeşte şi:

Amnesty cere României să ancheteze programele secrete ale CIA desfăşurate în ţară

Creierul atentatelor de la 11 septembrie 2001, închis într-o puşcărie din România

Una dintre închisorile secrete ale CIA se afla în Bucureşti

Senatorul a mai spus că nu înţelege oportunitatea redactării unui nou raport.

Într-un raport publicat luni, Amnesty International le cere autorităţilor române să demareze o anchetă completă privind presupusul rol al României în programele CIA de extrădări extraordinare şi detenţie secretă, potrivit unui comunicat oficial al organizaţiei.

România este una din cele opt ţări europene menţionate în noul raport al organizaţiei Amnesty International, "Secret ştiut de toţi: Dovezi intensificate privind complicitatea Europei în extrădări extraordinare şi detenţie secretă".

În araport se găsesc cele mai recente dovezi privind complicitatea ţărilor europene în predările ilegale şi programele de detenţie secretă ale CIA-ului care au funcţionat după atacurile din Statele Unite de la 11 septembrie 2001.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite