Melania Vergu, bună de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melania Vergu, fostul consilier al ministrului Educaţiei, a cheltuit necuvenit 12.940 de lei din banii obţinuţi pentru prefinanţarea proiectului „Practică să înveţi, învaţă să practici!”, potrivit raportului întocmit în urma controlului făcut AMPOSDRU la sediul S.C. Edutim SRL, prin care Vergu derulează proiectul.

Concluziile raportului arată că Melania Vergu a plătit 4.389 de lei pentru vizita de studiu a secretarei sale la Viena, pentru cazare, transport şi diurnă. În plus, Vergu a mai achitat chiria pentru lunile februarie, martie şi aprilie pentru un sediu din Bulevardul Aviatorilor nr. 18 din Capitală, unde era un punct de lucru al firmei. La Registrul Comerţului, la sediul respectiv, figurează firma fiului său Teodor Vergu, înfiinţată la 12 ianuarie 2009.

Comisia care a verificat cum au fost făcute cheltuielile a decis ca sumele folosite necuvenit pentru chirie şi vizita de studiu a secretarei să fie recuperate de la beneficiar. Întrebată de „Adevărul" despre sumele cheltuite, Melania Vergu a spus că banii pentru plata chiriei nu vor fi decontaţi de către AMPOSDRU.

„Raportul arată că banii utilizaţi pentru Viena şi pentru chiria de la punctul de lucru al firmei sunt cheltuieli neeligibile şi îi voi suporta eu din banii firmei. În Bulevardul Aviatorilor nu este garsoniera fiului meu, ci un punct de lucru al firmei", a spus Melania Vergu.

Scandalul de la Ministerul Educaţiei a început săptămâna trecută, când Melania Vergu a fost acuzată că îşi foloseşte funcţia de consilier al ministrului Educaţiei pentru a pune în practică un proiect de 4 milioane de euro din fonduri europene.

În luna martie, consilierul ministrului Educaţiei a trimis o scrisoare inspectorilor şi rectorilor prin care le cerea să-i pună la dispoziţie informaţii cu privire la pregătirea practică a studenţilor, informaţii necesare şi în proiectul „Practică să înveţi, învaţă să faci practică!".

Vergu mai cerea şi persoanele de contact de la nivelul facultăţilor, responsabile cu stagiile de practică ale studenţilor. Toate datele trebuiau expediate pe adresa de e-mail de pe yahoo a Melaniei Vergu şi a consilierului acesteia Elena Larion, până la 10 martie.

În urma scandalului, Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei, a semnat ordinul prin care a demis-o pe Melania Vergu. În locul acesteia a fost numit Tudorel Urian, fost consilier personal al miniştrilor Mona Muscă şi Adrian Iorgulescu.

"Banii cheltuiţi pentru Viena şi pentru chiria de la punctul de lucru al firmei sunt cheltuieli neeligibile."
Melania Vergu
fost consilier

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite