Jaf pe calea ferată din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaf pe calea ferată din Mehedinţi
Jaf pe calea ferată din Mehedinţi

Poliţiştii severineni au împiedicat o posibilă catastrofă feroviară

Doi severineni de 19, respectiv 20 de ani, au fost prinşi în flagrant, noaptea trecută, de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului, în timp ce furau cuplele de la nouă vagoane-cisternă pline cu motorină ale unui tren staţionat pe o cale ferată industrială în apropierea SC Rotras SA.  Cei doi hoţi, au fost prinşi în momentul în care desfăceau cu chei potrivite cuplele dintre vagoane şi le încărcau într-o maşină.

Furau pentru fier vechi

În momentul în care cuplele au fost luate, cisternele au rămas prinse doar în furtunele de presiune, iar la plecarea trenului acestea puteau sări de pe şine.

Conform poliţiştilor, cei doi tineri, B. Marian şi L. Grigoraş, furau cuplele de la vagoane pentru a le vinde la centrele de fier vechi. „Agenţii de siguranţă publică au prins în flagrant doi indivizi de 19 şi 20 de ani, care au demontat cuplele de la o garnitură de cisterne de tren, pentru a le sustrage. Două cuple le-au pus în portbagaj, pentru a le duce deja la un centru de colectare a fierului vechi, iar celelalte au rămas lângă garnitură în momentul prinderii în flagrant”, a declarat comisar şef Nicolae Niţulescu, dinn cadrul IPJ Mehedinţi. De altfel, conform purtătorului de cuvânt al IPJ Mehedinţi, inspector Nicolae Lohon, din cele 19 vagoane din care era compusă garnitura, nouă puteau în orice moment sări de pe şine la punerea în mişcare a trenului. „Tinerii riscă să stea după gratii între 3 şi 5 ani, pentru furt calificat. Aceştia vor fi prezentaţi astăzi Parchetului cu propunerea de arestare preventivă pentru furt calificat.

Dacă se va constata că a fost pusă în pericol şi siguranţa circulaţiei feroviare, pedeapsa se poate ridica la 20 de ani de închisoare”, a declarat Nicolae Lohon. Referitor la acest eveniment, reprezentanţii Regionalei CFR Craiova nu au dorit să facă niciun comentariu. „Pe calea ferată circulă mai mulţi operatori. Dacă nu erau ale CFR marfă nu putem spune nimic noi. Mai mult, noi nu avem aici un serviciu de relaţii cu presa, aşa că adresaţi-vă la Bucureşti”, a declarat Dorin Dochiliţă, un reprezentant al CFR Craiova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite