Mehedinţenii vor primi zahăr şi făină de la Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mehedinţenii vor primi zahăr şi făină de la Uniunea Europeană
Mehedinţenii vor primi zahăr şi făină de la Uniunea Europeană

Se aşteaptă, de astăzi, sosirea TIR-urilor cu alimente acordate populaţiei sărace din judeţ

Conform declaraţiilor directorului de cabinet al prefectului, Florin Albei, începând de astăzi şi până la finele lunii decembrie, în Severin vor sosi zilnic două TIR-uri încărcate cu zahăr şi făină.
Produsele vor fi stocate în depozitele de la fostul abator, de aici urmând a fi preluate de primăriile din judeţ în vederea împărţirii lor către populaţia cu venituri mici. De acest program al Uniunii Europene vor beneficia 61.261 de mehedinţeni care au venituri mici, pensii mai mici de 400 de lei sau fac parte din categoria celor cu handicap grav.

Primarii nu au întocmit listele


Până la această dată, din declaraţiile lui Florin Albei, primarii din judeţ încă nu au definitivat listele cu persoanele ce vor beneficia de aceste ajutoare. „Primarii nu au întocmit aceste liste, însă ajutoarele sosesc după listele întocmite anul trecut. Vor mai exista astfel mici modificări, însă cert este faptul că nimeni nu va rămâne fără ajutoare. Persoanele cu venituri mici vor primi 15 kg de făină şi 4 kg de zahăr. Astăzi vor sosi primele TIR-uri, în jur de 200 de tone de făină. Vor fi depozitate la fostul abator. De aici vor fi preluate de fiecare primar în baza listelor prezentate“, a mai declarat Albei.
Mai trebuie specificat faptul că făina provine de la o societate de morărit-panificaţie din România, iar zahărul de la o firmă din Slovacia. Întregul mod de distribuire a acestor ajutoare va fi strict monitorizat de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Mehedinţi.

Anul trecut, depozitul a fost pe Valea Cernei


Purtătorul de cuvânt al APIA Mehedinţi,  Constantin Chiosa, susţine că, anul acesta, întreaga acţiune va decurge mult mai bine, asta datorită faptului că depozitul central va fi în Severin.
„Anul trecut, depozitul central a fost situat pe Valea Cernei, pentru faptul că acolo au fos depozitate şi ajutoarele pentru judeţul Gorj. Acum, că depozitul va fi în Severin, va fi mult mai uşor. Până acum, noi nu am fost informaţi despre sosirea acestor ajutoare. Oricum, vom monitoriza drastic distribuirea acestor produse doar în momentul plecării acestora către primării. În sate nu vom merge pentru controale. Acolo este treaba primarilor să se organizeze“, a mai specificat purtătorul de cuvânt APIA, Constantin Chiosa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite