Ruşii nu renunţă la alcool, spune Medvedev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruşii nu renunţă la alcool, spune Medvedev
Ruşii nu renunţă la alcool, spune Medvedev

Degeaba s-au făcut campanii care să lupte împotriva alcoolismului în Rusia, niciuna dintre acestea nu au avut rezultat, conform preşedintelui rus Medvedev. Măsurile luate în ultimii ani nu au schimbat deloc situaţia, rezultatul este nul.

"În ultimii ani am luat o serie de măsuri, în special reguli mai riguroase pentru producţia şi vânzarea de băuturi alcoolice", a spus Medvedev în deschiderea reuniunii pentru lupta împotriva alcoolismului, care a avut loc la reşedinţa sa de la Soci, pe malul Mării Negre.

Publicitatea pentru băuturile alcoolice a fost "redusă semnificativ, iar conducerea în stare de ebrietate este pasibilă de sancţiuni mai severe, dar, din păcate, nu este posibil să vorbim de schimbări calitative", a spus preşedintele rus, citat de agenţia RIA Novosti.

Alcoolismul, un flagel naţional în Rusia

"Cu toată sinceritatea, cred că nu a existat nicio schimbare. Rezultatul este nul", a adăugat Medvedev, precizând că problema consumului de băuturi alcoolice este din ce în ce mai acută în ţară.

"Sincer, alcoolismul este un flagel naţional în ţara noastră", a spus şeful statului, bazându-se pe statisticile Ministerului rus al Sănătăţii şi Dezvoltării Sociale, potrivit cărora consumul anual pe cap de locuitor în Rusia este de 18 litri de alcool pur.

"Puteţi transforma şi singuri acest volum în sticle de vodkă. Vă va tăia respiraţia", a spus şeful statului, amintind că acest volum depăşeşte de două ori nivelul de consum de alcool calificat drept periculos pentru viaţă şi sănătate de Organizaţia mondială a Sănătăţii.

Potrivit unui raport oficial rus, dat publicităţii în luna iunie, abuzul de băuturi alcoolice provoacă moartea a 500.000 de persoane anual în Rusia şi reduce speranţa de viaţă a populaţiei, care este mai mică decât cea a unor ţări sărace, precum Bangladesh sau Honduras.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite