Saakaşvili: Vizita lui Medvedev în Osetia de Sud este "imorală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saakaşvili: Vizita lui Medvedev în Osetia de Sud este "imorală"
Saakaşvili: Vizita lui Medvedev în Osetia de Sud este "imorală"

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a calificat vizita omologului său rus, Dmitri Medvedev, în Osetia de Sud drept "imorală" şi "vrednică de dispreţ", potrivit presei ruseşti.

Citiţi şi:
NATO nu recunoaşte alegerile legislative din Osetia de Sud


Medvedev a ajuns, luni dimineaţă, în Osetia de Sud, în prima vizită efectuată în regiunea separatistă georgiană a cărei independenţă a fost recunoscută de Rusia în august 2008, relatează agenţia RIA Novosti.

În cursul unei întâlniri cu liderul oset Eduard Kokoiti, Dmitri Medvedev a declarat că Rusia este pregătită să dezvolte relaţiile bilaterale.

Saakaşvili a declarat că vizita lui Medvedev în Osetia de Sud este o replică la summitul de la Ankara privind proiectul Nabucco, pe care Rusia îl vede ca pe "un eşec al diplomaţiei”.

De asemenea, preşedintele Georgiei este de părere că vizita intervine după deplasarea lui Barack Obama la Moscova, când Rusia şi-a dat seama că "nu poate comite o nouă agresiune împotriva Georgiei".

Vizita lui Medvedev la Ţhinvali va rămâne în istoria diplomaţiei ruse ca imorală şi ca un precedent ruşinos, a declarat Mihail Saakaşvili.

"În timp ce liderul micii Georgii este plecat din ţară, luând decizii împreună cu lideri mondiali în probleme globale, preşedintele rus merge pe ascuns în una dintre regiunile Georgiei şi discută cu un regim corupt, criminal şi inuman", a afirmat Saakaşvili la Ankara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite