Obama şi Medvedev vor să creeze un canal secret de comunicare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama şi Medvedev vor să creeze un canal secret de comunicare
Obama şi Medvedev vor să creeze un canal secret de comunicare

Nevoia unui canal confidenţial de comunicare între liderii Statelor Unite şi cei de la Kremlin a fost evidentă încă din august 2008, când Moscova şi Washington au experimentat un eşec spectaculos în comunicare în chestiunea războiului dintre Rusia şi Georgia.

O decizie surprinzătoare a preşedinţilor Dmitry Medvedev şi Barack Obama de a forma un grup responsabil cu societatea civilă a stârnit controverse din cauza hotărârii de a-I numi pe directorul adjunct de personal al Kremlinului, Vladislav Surkov, şi asistentul special al lui Obama şi directorul Consiliul de Securitate Naţională în Rusia, Michael McFaul, în calitate de co-preşedinţi ai grupului, scrie Moscow Times.

La o zi după ce decizia a fost anunţată în cadrul vizitei întreprinse de Obama la Moscova, un grup de activişti ruşi pentru drepturile omului i-a cerut lui Medvev să-l înlăture pe Surkov din funcţie pe motiv că el este principalul responsabil pentru amestecul statului în activităţile grupurilor societăţii civile.

Surkov este acuzat că a impus o legislaţie dură pentru organizaţiile non-guvernametale în 2007.

Temerile activiştilor sunt ieşite din context, scrie publicaţia rusă The Moscow Times. Grupul va servi unui alt scop - va opera ca un canal secret de comunicare între Kremlin şi Casa Albă în vederea discutării unor chestiuni de o mai mare importanţă decât procedurile pentru înregistrarea organizaţiilor non-guvernamentale în Rusia. Atfel ar fi greu de explicat de ce Statele Unite a fost de acord să discute dezvoltarea unei socităţi civile ca o chestiune legată de relaţiile interstatale dintre SUA şi Rusia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite