Accident aviatic pe Marea Mediterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident aviatic pe Marea Mediterană
Accident aviatic pe Marea Mediterană

Două avioane de luptă de tip Rafale ale Marinei franceze s-au prăbuşit în Marea Mediterană, joi, în largul localităţii Perpignan, din sudul ţării.

Avioanele, de pe portavionul Charles-de-Gaulle al Marinei franceze, s-au prăbuşit în jurul orei 19, ora României, la circa 30 de kilometri est de Perpignan, în cursul unei misiuni de testare la care participau cele două aparate.

Pilotul unuia dintre avioane a fost recuperat şi este în viaţă şi conştient, însă pilotul celui de-al doilea avion prăbuşit este căutat în continuare, precizează Mediafax.

Reprezentanţii Marinei franceze spun că nu ştiu cauza accidentului, dacă este vorba despre o coliziune sau nu, ceea ce este sigur e că ambele avioane erau pe mâna unor piloţi experimentaţi.

Acest accident este primul care afectează versiunea marină a aeronavei Rafale, Marina franceză deţinând în prezent 17 aparate de acest tip.

Aeronava Rafale, avion de vânătoare foarte sofisticat fabricat de compania franceză Dassault France, nu a fost vândut niciodată la export, dar este în prezent favorit pentru un contract de 36 de aparate cu Brazilia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite