Medicul Trancă, reangajat de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Răzvan Trancă (foto), cel al cărui nume a fost legat de un scandal de viol şi tentativă de omor, va reveni în funcţia de chirurg la Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Tribunalul Bucureşti a luat această decizie ca urmare a achitării medicului în dosarul în care Andreea Mocanu, o fostă pacientă a sa, l-a acuzat că ar fi violat-o în 2007, după care ar fi aruncat-o de la etajul şase al blocului în care locuia chirurgul.

Decizia de reîncadrare a lui Răzvan Trancă nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Medicul a solicitat să revină în funcţie la Spitalul Grigore Alexandrescu - de unde a fost suspendat în momentul izbucnirii scandalului de viol.

El a invocat că, în caz contrar, îi este îngrădit dreptul la a-şi alege liber locul de muncă şi profesia. Reprezentanţii spitalului de copii au hotărât, în ianuarie 2009, printr-o decizie a Consiliului de Administraţie, ca medicul Răzvan Trancă să nu mai profeseze în cadrul instituţiei, "din cauza conduitei etice şi profesionale necorespunzătoare de care a dat dovadă în ultimii ani, precum şi a prejudiciului de imagine cauzat spitalului".

De altfel, în prezent, medicul Răzvan Trancă se află în concediu de paternitate, însă şi-a manifestat dorinţa de a-l întrerupe, invocând probleme financiare.

Achitat

La 26 februarie, Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe medicul Răzvan Trancă, pentru acuzaţia de viol, pe motiv că fapta nu există, în schimb l-a condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor asupra pacientei Andreea Mocanu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, ulterior, achitarea medicului pentru ambele infracţiuni, iar Andreea Mocanu a atacat decizia la instanţa supremă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite