Doctorul lui Michael Jackson a fost condamnat la patru ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conrad Murray
Conrad Murray

Conrad Murray (58 de ani), medicul personal al lui Michael Jackson, a fost găsit vinovat de moartea starului pop şi a fost condamnat, marţi, la patru ani de închisoare şi la plata unei amenzi de 800 de dolari şi taxe de 70 de dolari..

Procurorii şi familia regelui pop au solicitat pedeapsa maximă posibilă pentru medicul cardiolog. Aceştia au argumentat că medicul a omorât un tată a trei copii şi un idol a milioane de oameni.

De cealalta baricada, avocaţii apărării au solicitat pentru clientul lor o pedeapsă de închisoare cu suspendare, deoarece acesta se afla la prima abatere şi îşi va pierde oricum şi licenţa de a practica medicina.

Judecătorul a subliniat că Murray se face vinovat de "neglijenţă criminală", şi nu de malpraxis, într-un caz de omucidere, considerând că Michael Jackson a murit din cauza acţiunilor fostului său medic şi a eşecului acestuia în a-şi face datoria şi nu dintr-o simplă eroare.

Deoarece închisorile sunt suprapopulate doctorul Conrad Murray ar putea fi eliberat după doi ani de detenţie. Statul California a adoptata deja luna trecută o lege care permite trimiterea prizonierilor cu un grad scăzut de periculozitate spre închisorile regionale şi eliberarea lor mai devreme din cauza lipsei de spaţiu.

Murray a fost condamnat în urma unui proces care a durat o lună de zile. El a fost acuzat că a dat dovadă de „neglijenţă criminală" în îngrijirile medicale acordate lui Michael Jackson, în special în ceea ce priveşte administrarea de propofol, un sedativ puternic, pe care megastarul îl folosea pe post de somnifer şi care i-a cauzat acestuia decesul, pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite