Medicul Ştefan Ionescu elibera certificate medico-legale măsluite pentru interlopi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Ştefan Ionescu elibera certificate medico-legale măsluite pentru interlopi
Medicul Ştefan Ionescu elibera certificate medico-legale măsluite pentru interlopi

Medicul Ştefan Ionescu este judecat pentru fals în acte oficiale, după ce a furnizat unui interlop, care avea nevoie de un alibi, un certificat medico-legal măsluit.

Rechizitoriul prin care medicul Ştefan Ionescu a fost trimis în judecată

Ştefan Ionescu (40 de ani), medic la Spitalul Universitar de Urgenţă şi preparator la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru că a falsificat un document medical şi este cercetat, la Parchetul Capitalei, pentru că ar fi luat mită de la pacienţi. Medicul Ştefan Ionescu este judecat în libertate. El s-a prezentat, ieri, la Tribunalul Bucureşti, iar magistraţii au decis audierea lui la data de 13 noiembrie.

„Am aflat că Mădălin a apelat la un medic pe nume Ştefan, cunoscut în cartier sub porecla «Doctorul», pentru a-i elibera un act medical fals cu care să-şi scoată certificat medico-legal. De asemenea, cunosc faptul că doctorul Ştefan îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Universitar, fiind cunoscut în rândul şmecherilor de cartier că întocmeşte acte false pentru a fi eliberate certificate medico-legale, în schimbul unor sume de bani“, a subliniat, în faţa procurorilor, denunţătorul Dumitru Gheorghe.

„Doctorul“ simula intervenţii chirurgicale

Martorii au mai declarat la Parchet că medicul Ionescu ia analize şi radiografii reale ale altor pacienţi pe care le foloseşte apoi în momentul întocmirii documentelor false şi chiar simulează intervenţii chirurgicale prin anumite tăieturi pe care le coase pe corpul pacienţilor.

Dumitru Gheorghe este cunoscut în sectorul 6 al Capitalei ca fiind un apropiat al fraţilor Eugen şi Adrian Preda. În timpul anchetei, agresorii au picat testul la detectorul de minciuni.

Reglare de conturi

La data de 19 iulie 2008, Dumitru Gheorghe a fost atacat, în cartierul Drumul Taberei, de membrii unei grupări interlope rivale, fiind vorba de o reglare de conturi privind administrarea unei case de pariuri. El a  fost lovit cu bâte şi cu un toc de pistol, până când a căzut inconştient.

Agresorii, Vasile Dincă, zis „Miki al lui Vasiloi“, Silviu Tache, zis „Pasăre“, Valentin Zlătaru, zis „Câmpi“, Marian Dumitru, zis „Expres“, şi Domnu Sermin, erau cunoscuţi în lumea interlopă din cartierele Giuleşti şi Militari. Pentru a nu fi traşi la răspundere, ei au stabilit să declare la poliţie că, de fapt, ei au fost cei atacaţi de Dumitru Gheorghe cu un cuţit şi se aflau în legitimă apărare.

Pentru a explica prezenţa plăgilor şi oasele rupte ale victimei, Silviu Tache urma să declare că s-a apărat cu o rachetă de tenis. După ce a luat legătura cu medicul Ştefan Ionescu pentru a-i fabrica o adeverinţă medicală, Tache Silviu a depus, la 24 iulie 2008, o plângere la Secţia 21 de Poliţie.

Procurorii au demonstrat faptul că medicul a completat cu date nereale adeverinţa medicală pe numele interlopului, din care reieşea că acesta ar fi suferit o fractură la nivelul unui deget şi i-ar fi dat şi o radiografie, cu fractură de falangă, a altui pacient.

Semnături ale unor medici, falsificate

Doctorul ar fi scris adeverinţa medicală, iar la rubrica „Semnătura şi Parafa“ a făcut două semnături fictive şi a aplicat parafele martorilor Radu Predescu şi Daniel Claudiu Chitea, medici în cadrul Secţiei Ortopedie a Spitalului Universitar de Urgenţă.

Pe această adeverinţă medicală, Ştefan Ionescu a trecut numărul din registrul de consultaţii al Camerei de Gardă - Ortopedie (nr.16.699 - corespunzător momentului prezentării lui Silviu Tache la această unitate medicală, respectiv 23 iulie 2008, ora 1.45), însă a trecut data de 21 iulie 2008 ca fiind momentul la care Tache ar fi venit la consultul medical.

Raportul grafologic, efectuat în cauză, a relevat faptul că semnăturile celor doi medici au fost falsificate de către Ştefan Ionescu. Cu adeverinţa medicală şi cu radiografia, ambele falsificate, Tache Silviu a scos de la Institutul Naţional de Medicină Legală un certificat medico-legal pe care l-a ataşat la plângerea penală. Procurorii au depistat „manevrele“ medicului în timp ce îi monitorizau pe fraţii Preda, artizanii celebrului scandal de la Plaza Mall, din ianuarie 2009.

Rămâne în funcţie

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, Florian Popa, a confirmat, pentru „Adevărul“, că medicul Ştefan Ionescu este angajat preparator la Catedra de Chirurgie Generală de Urgenţă. „Noi nu am fost înştiinţaţi oficial de către anchetatori că Ştefan Ionescu a fost trimis în judecată“, a precizat Florian Popa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite