Medicii primari, pe aceeaşi treaptă de salarizare cu judecătorii şi consulii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţia de medic primar a fost trecută pe aceeaşi poziţie a nivelului de salarizare cu cea de maior, subcomisar, conferenţiar universitar, consulul şi judecător de tribunal, potrivit deciziei finale a grupului de lucru întrunit la Ministerul Muncii ce urmează a fi analizată miercuri în Guvern.

"Săptămâna viitoare vom trimite o notă guvernului în care vom arăta stadiul actual al negocierilor. Am finalizat astăzi o etapă şi am completat lista ce prevede trei niveluri de referinţă a funcţiilor în sistemul bugetar", a declarat secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, citat de NewsIn.

Valentin Mocanu a mai spus că, în nota trimisă, va mai solicita guvernului să ia o decizie în ce priveşte poziţia demnitarilor în grilă, respectiv parlamentari, preşedinte şi magistraţi şi cine va ocupa cea mai înaltă poziţie din această grilă.

Totodată, guvernul va trebui să stabilească ce sporuri vor fi introduse în salariu şi dacă sporurile specifice vor reprezenta 30% din venituri sau în medie 30% din veniturile bugetarilor, la nivel naţional. 

Astfel, primul nivel al ierarhizării, ce nu a fost stabilit joi în grupul de lucru, ar putea fi ocupat de demnitari şi magistraţi, pe cel de-al doilea nivel se vor regăsi medicii primari de clinică, pe cel de-al treilea nivel profesorul gradul I de liceu cu 6-10 ani vechime, preoţii de parohie, inspectorul vamal principal, inspectorul de poliţie, farmaciştii şi consilierul de relaţii gradul III din MAE.

Pe nivelul al patrulea de ierarhizare se vor regăsi agenţii de poliţie debutanţi, referenţii superiori în minister cu studii medii, secretarii de şcoală şi pedagogii, funcţii corespunzătoare gradelor de soldat şi de gradat voluntar, referent superior în MFP, statistician medical şi laborant în Ministerul Sănătăţii şi referent superior în Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Ultima poziţie în această grilă va fi ocupată de cei care vor fi angajaţi cu salariul minim pe economie.

Reprezentantul ministerului Muncii a precizat că în funcţie de cele trei niveluri stabilite joi în grupul de lucru va fi hotărâtă poziţia care o vor ocupa toţi salariaţii din sistemul public şi că modelul german "nu poate fi preluat ca atare, ci va fi folosit doar ca termen de comparaţie".

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite