Medicii promovează campania de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii promovează  campania de vaccinare
Medicii promovează campania de vaccinare

Cadrele medicale nu mai vor ca dascălii să se amestece în acţiunile de informare

Medicii au început campania de promovare a vaccinării fetiţelor de clasa a IV-a împotriva cancerului de col uterin. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt preconizează ca la începutul anului şcolar 2009-2010 să înceapă vaccinarea.
„Campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin se va relua din toamnă şi va face referire la acelaşi lot de fetiţe. Estimăm ca în octombrie sau noiembrie să înceapă administrarea primei doze. Vaccinarea se va desfăşura după un program bine stabilit. Se vor administra trei doze de vaccin în şase luni“, a spus dr. Marinela Madan, directorul adjunct al DSP Olt.

„Copiii au fost sfătuiţi să nu facă vaccinul“


Dr. Madan crede că informarea trebuie să fie făcută de medici şi nu de reprezentanţi din sistemul de învăţământ. „Nu o să folosim metode mult deosebite faţă de cele din toamna trecută. Mi-aş dori foarte mult să nu se mai insiste pe declaraţia pe propria răspundere a părinţilor. De asemenea, aş vrea ca informarea să fie făcută de oamenii care reprezintă sănătatea şi nu învăţământul, pentru că au fost cazuri în care unii profesori care aparţin unor anumite formaţiuni religioase au sfătuit copiii să nu facă vaccinul“, a mai spus dr. Marinela Madan.

Campania trecută, un eşec


Numai 49 de fetiţe de clasa a IV-a dintre cele 2.400 din judeţul Olt au fost vaccinate în campania trecută. Părinţii sunt împărţiţi însă în două tabere: cei care apreciază iniţiativa şi cei care nu vor să le fie vaccinate copilele.
„Fetiţa mea este acum în clasa a III-a şi la anul o să intre şi ea în rândul fetiţelor care pot fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin. Mi se pare o idee foarte bună. Când am auzit că în campania trecută mămicile nu au fost de acord, nu am înţeles de ce. Dacă putem să facem ceva benefic pentru copilul nostru, de ce să nu o facem?“, a spus Monica Preda, asistentă, 37 de ani.
Mămicile care au refuzat vaccinarea fetiţelor consideră că nu este benefică. „Nu am fost de acord cu acest vaccin. Am citit şi am auzit multe lucruri urâte despre el. Din moment ce ni se cere o declaraţie pe propria răspundere că suntem de acord, e clar că e ceva necurat. Chiar nu vreau să fie vaccinată fetiţa mea“, a spus Viorica Mitroi, consilier vânzări, 35 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite