Medicii nu se înghesuie să lucreze în spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii nu se înghesuie să lucreze în spitale
Medicii nu se înghesuie să lucreze în spitale

Pe cele 57 de posturi scoase la concurs în spitalele judeţene s-au înscris doar 10 medici, iar şapte au promovat examenul. Ieri au fost afişate rezultatele concursului pentru ocuparea locurilor vacante din spi-talele judeţului Alba.

Deşi Ministerul Sănătăţii a deblocat, la începutul lunii iulie, 57 de posturi în spitalele din judeţul Alba, la concursul organizat pentru ocuparea acestora s-au înscris  doar 10 candidaţi, medici specialişti sau rezidenţi în ultimul an. Concursul, care a avut două probe, a fost susţinut de cadrele medicale la centrul medical universitar din Sibiu.

Mai mult decât punctajul maxim

Ieri, pe site-ul Centrului Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar au fost afişate rezultatele candidaţilor din judeţ. Şapte medici au reuşit să obţină un punctaj mai mare de 100 de puncte şi au fost declaraţi admişi.

„Fiecare probă de concurs a fost notată cu maxim 100 de puncte. Pentru a putea promova candidaţii trebuiau să obţină un punctaj de minim 100 de puncte”, a explicat şeful departamentului de resurse umane de la Direcţia de Sănătate Publică Alba, Cornel Piţu.

Unul dintre candidaţii care au susţinut examenul la Sibiu, un medic rezident în ultimul an în medicina muncii, a obţinut mai mult decât punctajul maxim, adică 200,30 de puncte. „Această situaţie a fost posibilă deoarece medicului rezident i-au fost punctate şi alte competenţe, cursuri de specializare, sau funcţii pe care le-a deţinut anterior”, a precizat Cornel Piţu.

Au posibilitatea de a alege

Cei şapte medici şi rezidenţi care au obtinut punctaje mai mari de 100 de puncte şi care doresc să ocupe un post din cele 57 disponibile, trebuie să se adreseze, în data de 14 august, Direcţiei de Sănătate Publică Alba, pentru a cere încadrare la spitalul pe care îl vor alege. „Pentru moment, nu ştim unde vor lucra cei şapte medici care au promovat examenul. Aceştia pot să aleagă postul pe care îl doresc”, a mai precizat şeful departamentului resurse umane de la DSP Alba. 

În cazul în care sunt mai mulţi candidaţi pentru posturile de la o anumită specia­lizare va alege primul cel care a obţinut nota cea mai mare. „Sunt doi medici chirurgi care au promovat examenul şi sunt patru posturi, la Abrud, la Cugir, la Sebeş şi la Ocna Mureş. Dintre acestea, cel care a obţinut cel mai mare punctaj va alege primul”, a mai spus Cornel Piţu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite