Galaţi: Medicii caută un mecanic diagnosticat cu gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Medicii caută un mecanic diagnosticat cu gripă porcină
Galaţi: Medicii caută un mecanic diagnosticat cu gripă porcină

Autorităţile sanitare din Galaţi au început să-l caute, sâmbătă, pentru a-l izola la Spitalul de Boli Infecţioase, pe un mecanic auto din oraş la care a fost confirmată prezenţa virusului A H1N1.

"A fost diagnosticat cu gripă nouă un bărbat de 35 de ani, mecanic la un service auto din municipiul Galaţi. El nu a fost suspect. Prezenta simptomele unei viroze şi s-a dus la medic pentru un consult, i s-a recoltat exudat, dar rezultatele testului au confirmat prezenţa virusului AH1N1. Deocamdată, încercăm să luăm legătura cu el şi să îl izolăm la Spitalul de Boli Infecţioase", a declarat, sâmbătă, pentru NewsIn, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică din Galaţi, Liliana Moise.

Oficialul DSP a afirmat că, simultan, a fost confirmată prezenţa virusului A H1N1 şi la o elevă de la Liceul "Radu Negru" din Galaţi. Ea a fost izolată deja la Boli Infecţioase. La "Radu Negru" au mai fost confirmate alte şase cazuri de gripă nouă, dintre care ultimele două chiar sâmbătă dimineaţă. Liceul a fost închis încă de vineri, iar sâmbătă internatul a intrat în carantină. Elevii cazaţi acolo sunt supuşi triajului epidemiologic zilnic şi sunt supravegheaţi de medic şi de administratorul internatului.

  • Numărul cazurilor confirmate de gripă nouă ajunge la 17, în judeţul Galaţi.

La ordinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, instituţiile publice şi private din Galaţi au început să cumpere măşti de protecţie şi substanţe dezinfectante pentru funcţionarii care lucrează la ghişee. Exemple în acest sens sunt Primăria municipiului Galaţi, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi Universitatea "Dunărea de Jos".

Aceasta din urmă şi-a suspendat cursurile la toate formele de învăţămământ (zi, IFR şi ID) până vineri, 13 noiembrie, după ce o studentă originară din Cahul, Republica Moldova, a fost diagnosticată cu gripa nouă în cursul zilei de vineri. În şcoli s-a instituit triajul epidemiologic zilnic al elevilor şi studenţilor. La frontiera cu Republica Moldova sunt înfiinţate puncte de triaj medical. Autorităţile sanitare le recomandă cetăţenilor să evite marile aglomerări umane şi, dacă au simptomele gripei noi, să evite automedicaţia şi să se prezinte de urgenţă la medic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite