Medicii clujeni nu se împacă cu ordinul de pensionare de vârstă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de medici de la Spitalul de Recuperare din Cluj, vizat de ordinul privind pensionarea de vârstă, a expediat, ieri, un memoriu Parlamentului, Preşedinţiei şi Consiliului Europei. După cum

Un grup de medici de la Spitalul de Recuperare din Cluj, vizat de ordinul privind pensionarea de vârstă, a expediat, ieri, un memoriu Parlamentului, Preşedinţiei şi Consiliului Europei.
După cum ne-a declarat Dorina Mârza, medic balneolog, ordinul de pensionare a femeilor care au depăşit 57 de ani încalcă legile în vigoare privind pensionarea pentru limită de vârstă, este discriminatoriu în raport cu bărbaţii, care au mai mulţi ani la dispoziţie, şi destabilizează unele secţii, din care pleacă, simultan, mai multe persoane.
În plus, colegele vizate de restructurare au contractat credite pentru dotarea unor cabinete private, iar acum se văd ameninţate de imposibilitatea restituirii ratelor. Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, ginecologul Florin Stamatian, memoriul pensionabililor nu a ajuns încă la el. Stamatian consideră că acţiunea demarată de Ministerul Sănătăţii este potrivit legilor în vigoare. "Fiecare caz va fi analizat în parte, iar acolo unde se impune, vor fi organizate concursuri. Unde nu se găsesc specialişti, vor fi păstraţi pe posturi şi persoanele care depăşesc limita de vârstă", ne-a mai spus Stamatian.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite