Medicii, cei mai bolnavi gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, gălăţenii au beneficiat de nu mai puţin de 290.050 de zile de concediu medical. De cele mai multe scutiri medicale au avut nevoie angajaţii de la instituţii bugetare sau societăţi

Anul trecut, gălăţenii au beneficiat de nu mai puţin de 290.050 de zile de concediu medical. De cele mai multe scutiri medicale au avut nevoie angajaţii de la instituţii bugetare sau societăţi publice, în special medicii.

Potrivit unei statistici întocmite de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Spitalul Clinic de Urgenţă conduce detaşat topul unităţilor unde angajaţii au stat cel mai mult în concediu medical. Cei aproximativ 1.800 de angajaţi ai spitalului au avut, în 2008, 19.600 de zile de concedii medicale, adică o medie de peste 11 zile de fiecare.

Şi la Societatea de transport public, Transurb SA, concediul medical a fost în top: 5.400 de zile pentru cei 900 de salariaţi (aproape şase zile de fiecare), în vreme ce Direcţia de Protecţie a Copilului vine tare din urmă: 5.290 de zile la 1.200 de angajaţi.

Cel mai des invocate afecţiuni au fost bronşitele, virozele, pneumonia, pe locul doi fiind luxaţiile membrelor şi afecţiunile digestive.  Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Olimpia Buzia, a precizat că toate formularele de concedii medicale au fost supervizate. „Noi putem verifica după coduri afecţiunile pentru care s-au dat aceste concedii medicale şi dacă formularele au fost corect şi legal constituite, dar nu putem certifica şi existenţa sau nu a afecţiunii în cauză“, a mai precizat Olimpia Buzia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite