Medicamentele, mai scumpe cu 10 - 20%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile medicamentelor compensate au crescut de la 1 februarie cu 10% pentru produsele străine şi cu 20% pentru cele româneşti. Creşterea s-a produs în urma recalculării preţurilor la un

Preţurile medicamentelor compensate au crescut de la 1 februarie cu 10% pentru produsele străine şi cu 20% pentru cele româneşti. Creşterea s-a produs în urma recalculării preţurilor la un curs valutar de patru lei pentru un euro.

Recalcularea preţului vizează aproximativ 5.000 de medicamente. Pacienţii vor simţi aceste creşteri pentru aproape 1.000 de produse, compensate în proporţie de 50% şi 90%.

Restul de aproape 4.000 de produse sunt incluse în programele naţionale şi sunt compensate sută la sută, iar majorările de preţ sunt suportate de către buget. Majorările de preţuri sunt  între 50 de bani şi 50 de lei. Creşterile vizează aproape toată gama de medicamente. Calcularea preţului la medicamente se face de la 1 februarie, de la un curs de 3,32 lei pentru un euro în cazul produselor româneşi şi 3,63 lei pentru cele de import, la patru lei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite