Medicamente mai scumpe, slătineni tot mai bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extraveralul, tetraciclina şi nurofenul ard la buzunare pe cei săraci

Analgezice, antibiotice, antiinflamatoare şi sedative, pentru toate aceste categorii de medicamente oamenii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunare. Ordinul privind noile preţuri ale medicamentelor a intrat în vigoare de la 1 aprilie.

„Nici de mâncare nu o să mai avem bani“
Potrivit acestuia medicamentele străine sunt mai ieftine, cu aproximativ 10%, iar medicamentele româneşti sunt mai scumpe cu aproximativ 1 leu. Aflaţi în plină recesiune, slătinenii resimt din plin scumpirea medicamentelor, chiar dacă este vorba doar de câţiva lei.

„Am probleme cu inima şi depind de medicamente. Cheltui mai mult de 150 lei pe lună pe ele, iar acum că s-au scumpit scot şi mai mulţi bani din buzunare. Nu ştiu unde o să ajungem în ritmul ăsta, suntem în plină criză şi toate se scumpesc, nici de mâncare nu o să mai avem bani, dar de medicamente“, a spus Maria Stana, pensionară.

Nici slătinenii mai puţin bolnavi nu au primit cu mult entuziasm vestea scumpirii medicamentelor. „Nu pot spune că sunt dependent de medicamente, nu sufăr de vreo boală, dar când am fost la farmacie am sesizat diferenţa la preţ. Pentru un unguent şi câteva pastile pentru răceală, am plătit mai mult cu 5 lei faţă de alte perioade. Este inadmisibil“, a spus revoltat Ion Ciobanu, constructor.

Reprezentanţii farmaciilor slătinene spun că deşi nu le-a picat bine vestea scumpirii medicamentelor, oamenii s-au resemnat. „Oamenii n-au primit bine vestea scumpirii medicamentelor. Mulţi dintre ei când au văzut noile preţuri nu au mai cumpărat produsele, dar sunt multe persoane care nu pot trăi fără medicamente. Acestea n-au avut de ales“, a spus Diana Sera, asistent farmacie.

Paharul s-a umplut
Persoanele care trăiesc numai cu ajutorul medicamentelor sunt, de departe, şi cele mai afectate de noile scumpiri. „Pe mine medicamentele mă ţin în viaţă. Nici eu nu mai ştiu de câte boli sufăr, iar scumpirea medicamentelor a fost picătura care a umplut paharul. După mâncare şi utilităţi, a venit şi rândul produselor farmaceutice. Câte să fac cu o amărâtă de pensie de 500 lei? Ce să-mi plătesc mai întâi? La medicamente nu pot renunţa, asta ar însemna să mor“, a spus Mihai Ionete, pensionar.

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite