Bucureşti: Un copil a murit la Centrul Medical Unirea ca urmare a unei anestezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil în vârstă de trei ani a decedat astăzi la Centrul Medical Unirea, după ce a făcut o anestezie pentru un RMN. Tatăl copilului susţine că medicii nu l-au avertizat în privinţa riscurilor anesteziei efectuate pentru examenul RMN.

"Nu ne-au avertizat că ar fi riscuri la anestezie. Ne-au spus doar să nu îi dăm de mâncare dimineaţa", a declarat Ciprian Constantineanu, tatăl copilului, citat de NewsIn.

Citiţi şi:

Botoşani: Băiat chinuit de birocraţie

Tatăl susţine că minorul a mai făcut investigaţii şi în alte clinici şi nu a avut probleme. "Am ales această clinică pentru că ni s-a spus că are cel mai performant aparat de RMN şi nu m-am gândit că nu au defibrilatoare funcţionale şi personal medical", a adăugat Ciprian Constantineanu.

Directorul centrului, Alexandru Popescu, afirmă că defibrilatorul folosit iniţial pentru resuscitarea copilului care a decedat nu a funcţionat şi a fost utilizat un alt aparat, adus în 2 minute de la Maternitatea Regina Maria, aflată lângă CMU Băneasa.

Potrivit tatălui, însă, cel de al doilea defibrilator  fost adus între 15 şi 30 de minute de la constatarea defecţiunilor la primul aparat.

Surse din poliţie au afirmat că au fost sesizaţi de părinţi că copilul în vârstă de trei ani a decedat, astăzi, la Centrul Medical Unirea, ei susţinând că decesul copilului a avut loc după ce medicii i-au făcut o injecţie, spun surse din Poliţie.

Copilul avea tetrapareză spastică şi a început să aibă probleme respiratorii după ce s-a încheiat examenul RMN. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de 2 ore. De asmenenea, au fost chemate echipajele de la BGS şi SMURD.

Autopsia va fi făcută marţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite