Gripa porcină îngrădeşte drumul spre Mecca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gripa porcină îngrădeşte drumul spre Mecca
Gripa porcină îngrădeşte drumul spre Mecca

Ministerul egiptean al Sănătăţii le-a recomandat pelerinilor vulnerabili să evite în acest an efectuarea pelerinajului de la Mecca (Arabia Saudită), din cauza gripei porcine care a făcut prima sa victimă printre egipteni.

Este vorba de o femeie însărcinată în vârstă de 25 de ani, care, în ciuda îngrijirilor şi eforturilor depuse de medicii saudiţi, nu a răspuns tratamentului antiviral, decesul survenind acum trei zile.

Autorităţile sanitare de la Cairo au avertizat persoanele vârstnice, copiii şi bolnavii cronici să nu efectueze „hagialâcul şi omra“ (marele şi micul pelerinaj), pentru a nu se expune riscului de contaminare cu virusul A(H1N1). Arabia Saudită le-a făcut pelerinilor aceeaşi recomandare, în timp ce Tunisia a suspendat deja „omra“.

Astăzi, miniştrii Sănătăţii din ţările arabe se întrunesc la Cairo sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru a discuta măsurile ce trebuie luate în legătură cu pelerinajele de la Mecca (primul loc sfânt al Islamului, urmat de Medina şi moscheea Al-Aqsa din Ierusalimul de Est).

Primul vaccin testat pe om

Australia este prima ţară care realizează, astăzi, primele teste pe om ale vaccinului împotriva virusului A(H1N1) al gripei porcine, pe un eşantion de 240 de voluntari, cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani. Testele au loc la un laborator al OMS din Melbourne. Ultimul bilanţ al OMS arată că numărul cazurilor de gripă porcină a ajuns la 125.000.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite