Samba cu Mazăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a scos de la bugetul local 350.000 de euro pentru a aduce în staţiunea Mamaia o trupă de dansatori de samba din Brazilia.Cei 45 de dansatori de samba, aduşi din Sao Paolo, vor dansa cinci zile pe săptămână, timp de două luni, pe scena din Piaţeta Cazinoului din centrul staţiunii Mamaia. Click AICI pentru FOTOGALEIE!

„Este şcoală de samba, a doua ca număr de premii obţinute din Brazilia. A câştigat de nenumărate ori la festivalul din Sao Paolo”, se laudă primarul Rau Mazăre când vine vorba de cei 45 de dansatori profesionişti.

De altfel, ritmurile explozive l-au antrenat până şi pe edil într-o mică partidă de samba cu dansatoarele îmbrăcate doar cu nişte costume minuscule. Fetele nu au aşteptat nici ele să fie invitate şi au intrat în jocul primarului pentru a-i dovedi acestuia că iniţiativa de a le aduce pe plaja Mării Negre a fost una inspirată.

Vai Vai

Trupa de dansatori se numeşte Vai Vai (se traduce Hai Hai). „Noi suntem o trupă veche şi experimentată, înfiinţată acum 71 de ani. Sperăm să aducem bucurie în inimile românilor cu dansul nostru, pentru că noi dansăm peste tot cu mare plăcere”, susţine Claudio Varperte, directorul general al formaţiei Vai Vai.

pectacolele vor avea loc de cinci ori pe săptămână, în special de miercuri până duminică, în contract fiind stipulate nu mai puţin de 40 de astfel de evenimente care se vor desfăşura până la sfârşitul lunii august.

În cazul unor sărbători, dansatorii ar putea urca pe scenă şi în primele două zile ale săptămânii. Special pentru această vară, autorităţile locale au tipărit 80.000 de pliante şi peste 100.000 de fluturaşi care vor fi folosiţi pentru promovarea staţiunii Mamaia.

image

Dansatorii, vecini cu poliţiştii

Cele două luni de distracţie vor costa bugetul local peste 350.000 de euro. Banii provin în special din taxa de barieră şi se vor duce pe concerte, bilete de avion, cazarea şi mâncarea dansatorilor.

Cei 45 de dansatori vor fi cazaţi într-un complex rezidenţial proaspăt construit, situat la ieşirea din staţiunea Mamaia, şi vor fi vecini cu poliţiştii detaşaţi pentru sezonul estival.

De altfel, dansul brazilienilor a fost gustat de turiştii aflaţi în număr mare în Piaţeta Cazinoului. „Cam dezbrăcate fetele astea. Dar dansează frumos”, a declarat Ioana Marinescu, o turistă din Oradea, care a promis că va merge la spectacolele formaţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite