Generalul Mohamed Ould Abdel Aziz, declarat noul preşedinte al Mauritaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Generalul Mohamed Ould Abdel Aziz, declarat noul preşedinte al Mauritaniei
Generalul Mohamed Ould Abdel Aziz, declarat noul preşedinte al Mauritaniei

Fostul şef al juntei şi organizator al loviturii de stat din 6 august 2008 în Mauritania, generalul Mohamed Ould Abdel Aziz, a fost ales preşedinte al Republicii cu 52,58 % din voturi la scutinul prezidenţial de sâmbătă, a anunţat - duminică - Ministerul mauritanian de Interne.

Rezultatele difuzate la ora 12:30 de Comisia electorală independentă, după numărarea a 80 % din voturi, atribuia candidaţilor opoziţiei Ahmed Ould Daddah - 13,8 % din voturi, Ely Mohamed Vall - 3,8 % din sufragii şi Messaoud Ould Boulkheir - 7,7 % din opţiuni.

Opoziţia a denunţat fraude electorale înainte de renunţarea rezultatelor: liste electorale falsificate, cărţi de identitate false, utilizate pentru susţinerea lui Abdel Aziz, transmite Agerpres.

Într-o declaraţie comună, candidaţii opoziţiei au cerut comunităţii internaţionale să instituie o comisie de anchetă care să clarifice ceea ce s-a petrecut în procesul electoral. "Mi se pare clar că asistăm la un simulacru de alegere", a comentat rezultatul fostul candidat Messaoud Ould Boulkheir.

În schimb, ministrul de interne Mohamed Ould Rzeizim a declarat că alegerile s-au desfăşurat "în foarte bune condiţii" şi i-a felicitat pe alegătorii mauritanieni "pentru spiritul responsabilităţii şi pentru civismul lor". El a mai precizat că nu a primit nicio reclamaţie care să conteste "sinceritatea votării", în pofida comunicatului celor patru candidaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite