Maternitatea din Râmnic, la un pas de a fi închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a ajuns în pragul falimentului

Directorul maternităţii, dr. Marian Stoica, este îngrijorat de situaţia în care se află unitatea medicală.
„Spitalul Judeţean de Obstetrică-Ginecologie din Râmnic se confruntă cu datorii de 200.000 de lei. Furnizorii de medicamente, printre care şi cei care ne dădeau soluţii perfuzabile, care pentru noi sunt indispensabile, ne presează să le dăm banii, iar noi nu putem face faţă cheltuielilor. Din 2007 nu s-au mai făcut plăţi. Chiar dacă suntem a doua maternitate din ţară, privind gradul de dificultate al operaţiilor pe care le facem, s-ar putea ca în două săptămâni să fim nevoiţi să închidem spitalul, pentru că nu mai avem cu ce să ne plătim datoriile“, a declarat directorul.

„Încercăm să păcălim furnizorii”


Maternitatea vâlceană a acumulat datorii de două miliarde de lei vechi numai la furnizorul de apă al spitalului şi deja există o executare judecătorească, aşa încât, în orice moment, poate rămâne fără apă la robinet. „Avem datorii de 400.000 de lei şi la magazinul Annabella, cel care ne furnizează mâncarea, iar colegii de la farmacie se gândesc în fiecare dimineaţă cum să mai păcălească pe cineva, ca să ne mai dea medicamente. Este o situaţie jenantă, dar nu avem nicio soluţie, deocamdată”, a precizat Marian Stoica.
Deşi directorul acestei instituţii medicale a solicitat în repetate rânduri sprijin financiar de la Ministerul Sănătăţii şi de la Consiliul Judeţean Vâlcea, prezentând situaţia disperată în care se află, nu a primit niciun răspuns.

„Nu am venit să mâncăm ca la restaurant“


O soluţie pentru a scăpa de această problemă ar fi descentralizarea sau trecerea sub oblăduirea Spitalului Judeţean de Urgenţă. „Condiţiile nu sunt cele mai bune, dar nici cele mai rele. Mâncarea este proastă, dar nu venim aici să mâncăm ca la restaurant! Am înţeles că au datorii foarte mari şi fac eforturi pentru a menţine spitalul pe linia de plutire. Ar fi îngrozitor să-l închidă. Eu am probleme serioase şi în fiecare lună vin aici pentru tratament, iar în situaţia mea se află foarte multe femei“, a declarat Ioana Popa, o pacientă din Râmnic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite