Braşov: Maternitatea, renovată cu fonduri de la Banca mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Maternitatea, renovată cu fonduri de la Banca mondială
Braşov: Maternitatea, renovată cu fonduri de la Banca mondială

Ministerul Sănătăţii va reabilita 22 de maternităţi, printe care şi cea de la Braşov, cu fonduri de la Banca Mondială.

Investiţia va începe în luna septembrie a acestui an şi se va desfăşura în cadrul proiectului de reformă a sectorului sanitar - faza a doua, finanţat din fonduri BIRD şi BEI.

Primul-ministru Emil Boc şi ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, au participat vineri la semnarea unui protocol de colaborare între Ministerul Sănătăţii, autorităţile locale şi 22 de spitale pentru începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a secţiilor de obstetrică şi ginecologie, manifestare care s-a desfăşurat la Institutul de Sănătate Publică.

Ministrul Sănătăţii a declarat că prima maternitate la care vor începe lucrările va fi cea de la Braşov
, în luna septembrie, şi şi-a manifestat speranţa că în decembrie vor fi finalizate lucrările la o parte dintre maternităţi.

Valoarea totală a proiectului se ridică la circa 60 milioane de euro, durata de execuţie a lucrărilor de reabilitare fiind cuprinsă între 4 şi 24 de luni, în funcţie de nivelul de competenţă al unităţii spitaliceşti, de complexitatea lucrărilor şi de specialitatea spitalului.


Bani şi pentru echipamente

La semnarea protocolului a mai participat şi reprezentantul pentru România al Băncii Mondiale, Richard Florescu, care şi-a exprimat speranţa că, în scurt timp, acest proiect de reabilitare a unităţilor spitaliceşti va fi finalizat. De asemenea, el a subliniat că nu este vorba doar de infrastructură, ci şi de echipamente medicale de o valoare considerabilă, pentru care trebuie pregătiţi şi specialişti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite