Continuă scandalul malpraxis la Maternitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Continuă scandalul malpraxis la Maternitate
Continuă scandalul malpraxis la Maternitate

Doctorii acuzaţi de culpă medicală se ascund de jurnalişti şi de pacienţi

Cristina Negrea, o tânără de 24 de ani din Scoarţa-Gorj, a rămas traumatizată după ce, venită la Maternitatea din Târgu-Jiu să nască normal, a aflat că fătul i-a murit înainte de a vedea lumina zilei.
„Am adus-o cu ambulanţa la spital să nască. Nimeni nu a băgat-o în seamă. Nu erau decât asistentele şi le-am zis să cheme repede un medic, dar ele mi-au replicat că nu e nimeni de gardă. Apoi am aflat că doctorul Pătrăşcoiu dormea în cabinet şi nu au vrut să-l deranjeze“, a povestit cumnata femeii, care a refuzat să-şi decline identitatea.
Medicul Tabacu, acuzat că a rupt-o la fugă pe scări
Rudele Cristinei Negrea învinuiesc cadrele medicale că au ţinut-o toată ziua pe calmante şi i-au făcut injecţii să doarmă, cu toate că ea avea dureri de naştere.
„Ne-au spus că e mai bine să doarmă, să se odihnească, au zis că naşte mai târziu, mai după-masă, mai pe seară, şi tot aşa. Seara a venit doctorul Tabacu şi i-a zis că este copilul mort în ea şi nu i-a mai făcut nimic. L-am întrebat ce s-a întâmplat şi nu a vrut să ne spună nimic, că el are urgenţe şi a fugit pe scări“, acuză o mătuşă a Cristinei, care a preferat protecţia anonimatului.

Inima fătului a bătut până în ultimul ceas

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, Constantin Pălivan, inima fătului s-a auzit bătând până în ultimul moment. „Din foaia de observaţie şi din discuţiile cu medicul care a asistat-o, am aflat că inima fătului s-a oprit inexplicabil. De obicei, suferinţa fetală este vizibilă, însă în acest caz vom putea spune ce s-a întâmplat abia după expertiza Serviciului de Medicină Legală“, a precizat Constantin Pălivan.

Trei anchete sunt în curs

În urma scandalului izbucnit ieri, conducerea Spitalului Judeţean Târgu-Jiu a demarat o anchetă în acest caz. „Este un nou semnal de alarmă pe care-l luăm în considerare. Am demarat o anchetă şi, în funcţie de concluziile acesteia şi de rezultatul necropsiei fătului, vom lua toate măsurile pentru a preîntâmpina astfel de situaţii în viitor“, a spus Constantin Pălivan. În paralel se mai desfăşoară anchetele demarate de Colegiul Medicilor Gorj, dar şi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj. „Nu avem multe pârghii în această situaţie. De obicei, trebuie să aşteptăm ancheta spitalului, dar, ţinând cont că nu este prima sesizare, vom face şi noi o anchetă. Urmează ca zilele viitoare să prezentăm rezultatul acestor investigaţii“, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite