Măsurile FMI, aspru criticate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii asociaţiilor patronale, sindicale şi profesionale resping, în termeni destul de duri, unele prevederi din scrisoarea de intenţie convenită recent de Guvern cu FMI. Spre exemplu, posibila desfiinţare a câtorva mii de kilometri de cale ferată este calificată ca „o măsură absurdă“, iar la FMI lucrează „conţopişti“ care „pun în pericol sănătatea românilor“.

Preşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor (UGIR - 1903), Cezar Corâci, arată că principala problemă a României este lipsa infrastructurii de transport şi, în acest context, „a desfiinţa mii de kilometri de linie ferată - singura cale de comunicare, mai ales în unele zone industriale - este absurd". Iar eliminarea subvenţiilor „va avea ca efect reducerea şi mai drastică a puterii de cumpărare a populaţiei". La rândul său, Petre Dandea, vicepreşedintele Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa, arată că din acordul cu FMI lipseşte principala problemă a României - combaterea evaziunii fiscale. În scrisoarea de anul trecut a fost inclus doar formal un plan de combatere a evaziunii fiscale, cu 200 de milioane de euro - „praful de pe tobă, pentru că economia subterană este de zeci de miliarde de euro", a spus Dandea.

„Atac la sănătatea populaţiei"

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, consideră că măsurile negociate cu FMI „pun în pericol pacientul român".„Reducerea listei de medicamente compensate şi a paturilor din spitale, impusă de conţopiştii de la FMI care nu ştiu ce înseamnă responsabilitate socială în România, este un atac la sănătatea populaţiei României, care este bolnavă şi săracă", a conchis Astărăstoae. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite