Măsuri speciale luate de MAI în ziua referendumului. Până acum nu s-a înregistrat niciun incident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 50.000 de angajaţi MAI sunt mobilizaţi în ziua referendumului foto:arhivă
Aproape 50.000 de angajaţi MAI sunt mobilizaţi în ziua referendumului foto:arhivă

Reprezentanţii MAI au anunţat la o oră de la deschiderea urnelor că nu s-a înregistrat niciun fel de incident. Pentru acest eveniment au fost mobilizaţi aproape 50.000 de angajaţi ai ministerului.

MAI a făcut apel la cei care sunt hărţuiţi să voteze într-un mod anume, sau sunt deposedaţi de acte de identitate, să anunţe organele de poliţie.

Pentru a asigura participarea la referendum a tuturor cetăţenilor cu drept de vot, indiferent dacă aceştia sunt pe teritoriul ţării sau în afara ei, au fost organizate 18.548 secţii de votare, din care 18.242 secţii de votare în ţară şi 306 secţii de votare în străinătate.

În plus, s-au organizat 109 secţii suplimentare de votare în staţiuni turistice, la mare şi la munte.

Dintre acestea, 35 sunt amplasate pe litoral, ţinând cont că ne aflăm în plin sezon estival şi se estimează că în acest week-end, numeroşi turişti se vor afla în această zonă.

Listele electorale permanente au fost reactualizate la data de 10 iulie a.c., pe acestea fiind înscrise 18.292.514 de persoane cu drept de vot.

Conform Planului general de măsuri privind menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice, pe timpul campaniei şi referendumului pentru demiterea Preşedintelui României, aproximativ. 50.000 de cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor vor acţiona pentru buna desfăşurare a activităţilor aferente zilei de 29 iulie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite