Măsuri sporite în vamă, din cauza gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul persoanelor care vin din ţările cu risc de AH1N1 a crescut, în ultimele zile, cu 25 la sută

La Porţile de Fier I, toate persoanele care vin din ţările cu risc sunt verificate şi chestionate privind starea sănătăţii. Vameşii sunt stricţi. Numărul persoanelor care vin din ţările cu risc de gripă porcină a crescut, în ultimele zile, cu 25%. Prin acest punct de trecere a frontierei, vin şiromânii plecaţi la muncă în Italia. Numai în ultimele 48 de ore, au intrat în ţară peste 200 de persoane sosite din Peninsulă. Toate au fost chestionate şi li s-a spus ce trebuie să facă în cazul în care prezintă simptome specifice gripei porcine. „Nu mi-e frică de gripă, pentru că am stat în casă şi nu am intrat în contact cu persoane bolnave. Nu mă supăr de toate aceste măsuri la frontieră. E bine că se iau. Ce nu mi-a plăcut e modul în care ne-au tratat la frontiera cu Ungaria“, ne-a spus un italian.  

Sunt interzise produsele animale

În afara măsurilor preventive medicale, este interzisă introducerea în ţară şi a produselor de origine animală. „Din punct de vedere sanitar-veterinar, noi supraveghem activitatea de tranzit la frontieră. Avem în vedere toate transporturile care vin cu turişti din UE, dar şi din Serbia. Supraveghem bagajele personale ale pasagerilor, să nu existe produse de origine animală. În general, activitatea se desfăşoară normal. Pasagerii înţeleg să se supună controalelor“, a declarat dr. Adrian Osiceanu, reprezentantul DSVSA Mehedinţi.

Măsurile au fost sporite şi pentru că am intrat în sezonul estival, iar numărul românilor care se întorc în ţară a crescut semnificativ. Pentru protecţia sanitară individuală a poliţiştilor de frontieră, au fost aduse halate de unică folosinţă, măşti de protecţie şi mănuşi de unică folosinţă.

Protecţie pentru poliţişti şi vameşi

Materialele sunt folosite în momentul în care oamenii legii intră în contact cu persoanele suspecte. „Odată cu venirea sezonului estival, traficul prin Porţile de Fier I a crescut. Am luat măsuri stricte de verificare a tuturor persoanelor care vin din ţări cu risc de infectare cu virusul AH1N1. În acest sens, poliţiştii de frontieră, dar şi lucrătorii vamali sunt dotaţi cu măşti de protecţie. Totodată, s-au luat măsuri de dezinfectare a tonetelor de control şi inclusiv a spaţiilor din cadrul punctului unde lucrează personalul“, ne-a precizat subinspectorul Sorin Coman, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I. 

Până acum, în vama mehedinţeană, nu s-au semnalat cazuri de persoane care au necesitat asistenţă medicală sau monitorizare referitoare la simptome de infestare cu virusul gripal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite