Masterul lui Ponta nu există

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea din Catania a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul", prin semnătura preşedintelui instituţiei, Antonino Recca, că Victor Ponta nu a făcut niciun master la prestigioasa unitate de învăţământ superior.

Masterul în drept penal internaţional a figurat în CV-ul lui până pe 19 iunie 2012, a doua zi după ce revista ştiinţifică „Nature" l-a acuzat de plagiat pe premierul României.

Această menţiune din  CV-ul său a dispărut brusc nu doar din CV-ul actualizat al premierului, ci şi din cele anterioare, de exemplu din cel depus la Camera Deputaţilor pentru legislatura 2004-2008. „Referitor la solicitarea dumneavoastră, pot să vă confirm că Victor Ponta nu a fost niciodată masterand la Universitatea noastră", este răspunsul trimis de Antonino Recca, preşedintele Universităţii din Catania, Italia, la solicitarea ziarului „Adevărul", ieri, 4 iulie.

Ceva mai târziu, Biroul de Presă al Universităţii din Catania ne-a mai trimis o precizare, spunând ce cursuri a urmat, în realitate, Victor Ponta. Este vorba de un „corso di perfezionamento" (curs de perfecţionare), ceea ce este cu totul şi cu totul altceva, nicidecum un master.

Profesorul universitar Cristian Preda explică: „Un program de master este o calificare, o diplomă universitară recunoscută peste tot, pe când un curs de calificare este o formă «slabă» de diplomă, nu poate fi folosită la angajare".  Premierul Victor Ponta şi-a publicat ieri, pe blogul personal, diploma obţinută la Catania, dar despre care nu a mai spus că este urmare a unui doctorat. 

INFO
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite