World Masters Games, cu 28.000 de participanţi, la Sydney

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi foşti campioni olimpici şi un cap încoronat figurează printre cei peste 28.000 de participanţi la cea de-a 7-a ediţie a World Masters Games, o competiţie deschisă sportivilor de toate vârstele şi care va începe sâmbătă la Sydney. Cea mai mare parte dintre cei înscrişi sunt australieni, dar 8.000 dintre ei vin din 95 de ţări, urmând să se întreacă în 28 de discipline.

Peste 200 dintre concurenţi au participat cel puţin odată în viaţă la Jocurile Olimpice, fiind reprezentate toate ediţiile, începând cu cea de la Berlin, din 1936, de la care participă înotătoarea canadiană Noel Morrow, 90 de ani.

De asemenea, participă mai mulţi medaliaşi cu aur: arcaşul spaniol Juan Carlos Holgado (1992), poloştii ruşi Mihail Ivanov şi Serghei Kotenko (1980), canotorul american Kent Mitchell (1964) şi campionul de canoe Mario Von Appen (1992). Cel mai ilustru dintre participanţi este prinţul moştenitor al Danemarcei Frederik, înscris pentru concursul de iahting.

Cel mai tânăr este înotătorul canadian Facundo Chernikoff, 24 ani, iar cel mai tânăr este jucătorul de bile australian Reg Trewin, 101 ani. La 100 de ani, străbunica din Brisbane Ruth Frith va fi cea mai vârstnică dintre femei, o obişnuită a World Masters Games de pe când avea 74 de ani. Ea s-a înscris la aruncarea ciocanului, discului şi suliţei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite