Maşinile nu se vor mai bloca la intrarea în Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artera de circulaţie cuprinsă între Hipodrom şi satul Tătărani va avea patru benzi. Admninistraţia judeţeană a luat decizia lărgirii drumului din zoa de sud a Ploieştiului pentru decongestionarea traficului într-o zona veşnic aglomerată.

Este vorba despre lărgirea, la patru benzi, atât a Drumului Judeţean 101 D, care face legătura între partea de sud a Ploieştiului şi DN1 spre Bucureşti – pe raza comunei Bărcăneşti, cât şi a pasajului peste calea ferată – cunoscut de ploieşteni drept „Podul de la Tătărani”. În această zonă se produc blocaje periodic, deoarece în prezent există doar câte două benzi de circulaţie, câte una pe sens, iar traficul este intens, atât în cursul săptămânii, cât şi în weekend.

Bani de la buget ori de la UE

Consilierii judeţeni au luat în discuţie, în şedinţa de ieri după-amiază, această investiţie,  în urma căreia DJ 101 D va avea o lungine de 1637,1 m, iar pasajul peste calea ferată 582,40 m. Lucrările vor include şi amenajarea sensului giratoriu existent în zonă. Ele vor costa 20,6 milioane lei, bani care vor fi suportaţi fie din bugetul propriu al administraţiei judeţene, fie din fonduri structurale. “Intenţionăm ca după aprobarea bugetului Consiliului Judeţean să găsim o sursă de finanţare pentru acest obiectiv care este foarte important. Poate vom primi sprijin şi din partea administraţiei ploieştene”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma. Reprezentanţii CJ Prahova nu ştiu, momentan, dacă va fi necesară întreruperea circulaţiei în zona de sud a Ploieştiului pe timpul derulării lucrărilor, acest lucru urmând să fie cunoscut în momentul stabilirii graficelor de execuţie.

Ce spun şoferii

Investiţia este privită cu ochi buni de către ploieşteni, care speră că, în felul acesta, se vor evita blocajele cu care se confruntă acum. “Este o idee bună să se mai facă două benzi de circulaţie. La ritmul în care a ajuns să se circule şi în Ploieşti şi la ieşirile din oraş, orice iniţiativă de acest gen este binevenită”, ne-a spus Mihai, un conducător auto aflat în trafic.

Cifră

20,6 milioane lei va costa lucrarea de lărgire a drumului din zona de sud a Ploieştiului

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite