Maşinile s-au întors goale de la Marea debarasare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgu-Jiu a colectat cantităţi infime de deşeuri electrocasnice

O nouă ediţie a Campaniei „Marea Debarasare“ a fost organizată astăzi în judeţul Gorj. Acţiunea a fost derulată de primăriile Târgu-Jiu, Baia de Fier,  Novaci şi Băleşti  în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj.  În ciuda eforturilor autorităţilor, care au subliniat importanţa colectării echipamentelor electronice şi electrocasnice de la populaţie, târgujienii  nu s-au îngrămădit să participe.

Au aruncat în campania trecută


La ediţia din această lună operatorii serviciului de salubritate  s-au întors cu maşinile aproape goale din teren. „Azi nu s-a strâns mai nimic. Probabil că oamenii nu mai au ce să arunce. S-au tot organizat acţiuni de colectare în fiecare lună. Sperăm ca în luna august să nu fim tot aşa dezamăgiţi“, a declarat Cristina Ghiţă, responsabil pe probleme de mediu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Oamenii spun că au apucat să arunce televizoarele sau frigiderele vechi în primele ediţii. „Eu am pus la scara blocului un televizor din ’87 în urmă cu două luni. Acum numai am ce arunca“, spune Ileana Purdescu, din Târgu-Jiu.
Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu Gorj locuitorii din Târgu-Jiu au dus aparatura electrocasnică la magazinele de profil ca să obţină discount-uri pentru achiziţionarea altora noi. „Cred că eşecul de azi s-a datorat faptului că oamenii şi-au dus electrocasnicele vechi la magazinele din oraş de la care au avut posibilitatea să cumpere aparatură nouă la preţuri reduse“, a declarat astăzi comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda. 

Tone de deşeueri de la Rovinari


Într-o oră la Rovinari maşina de la Salubrizare a fost încărcată cu deşeuri. „Ca să scape de vechituri, rovinărenii au scos astăzi în faţa scărilor sau porţilor toate televizoarele, maşinile de spălat sau frigiderele pe care nu le mai puteau folosi. Sau strâns câteva tone de echipamente electronice“, a declarat Nicolae Popescu şef Compartiment Deşeuri din cadrul APM Gorj.
Deşeurile au fost transportate de operatorii de la salubritate la depozitul ecologic din zona  Bârseşti, localitate arondată municipiului Târgu-Jiu.  Următoarea ediţie a campaniei va fi desfăşurată pe 8 august.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite